PITO Stabroek opent gecertificeerd bioperceel

 
Het PITO (Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs) opende op vrijdag 28 april een eerste biogecertificeerd perceel van 0,37 hectare groot waar voornamelijk groenten op worden geteeld. Gedeputeerde Inga Verhaert mocht voor de gelegenheid eigenhandig een bloemkool oogsten.
“Het is een goede zaak om de leerlingen veelzijdig op te leiden en niet alleen de traditionele manier van telen aan te leren maar ook kennis te laten maken met het bio verhaal, dan kunnen ze later zelf de keuze maken”, aldus Inga Verhaert. De school wil zo landbouw tonen in een breder perspectief en leerlingen de waarden van bio meegeven. Er wordt niet alleen de nadruk op het product gelegd maar ook op de manier waarop er kan geteeld worden. De tuin is immers een ongelooflijke leermeester: je leert strikt werken, nauwlettend zijn en vertrouwen op de natuur. Naast bloemkolen telen ze op het Pito ook look, ajuin, spruiten, vroege en late aardappelen, pompoenen, asperges en rabarber.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder