PITO is één van de acht finalisten voor ‘Strafste School’ van radiozender MNM

copyright Pito

STABROEK – PITO in Stabroek is geselecteerd als een van de acht finalisten voor ‘De Strafste School’ van radiozender MNM. Al dertien jaar gaat MNM jaarlijks op zoek naar ‘De Strafste School’ om zoveel mogelijk leerlingen en leerkrachten te laten samenwerken. Dit jaar krijgt dus ook PITO die kans. Op 17 oktober zullen vier MNM-dj’s langskomen en moet PITO het beste van zichzelf laten zien. Op 27 oktober vindt de finale plaats.

Het nieuwe schooljaar voor PITO Stabroek kon niet beter van start gaan. Afgelopen maandag raakte bekend dat de middelbare school een van de acht finalisten is voor ‘De Strafste School’ van MNM. “We zijn heel content dat er leerlingen zijn die graag op deze school zitten en ons hebben ingeschreven”, reageert pedagogisch directeur Raf Van Bergen. Vijftien leerlingen van PITO stelden de school kandidaat voor ‘De Strafste School’. “We zijn super blij en trots dat we bij de finalisten zitten. Sindsdien is er ook enorm veel enthousiasme tussen de leerkrachten en leerlingen.”

MNM gaat al dertien jaar op zoek naar De Strafste School om zoveel mogelijk leerlingen en leerkrachten te verbinden met elkaar en te laten samen te werken. “Op 17 oktober, tussen 11.10 uur en 12 uur komen vier MNM-dj’s langs. In die vijftig minuten moeten we onze school op een kleurrijke manier voorstellen en laten zien dat de leerkrachten en leerlingen aan elkaar hangen en goed kunnen samenwerken.” De vier MNM-dj’s die langskomen, zijn Kawtar Ehlalouch, Robin Keyaert, Sander Gillis en Laura Govaerts.

Niet gemakkelijk, met zo’n grote school als PITO. “Dat wordt nog een uitdaging”, aldus Raf Van Bergen. “Op vijftig minuten kunnen we niet eens heel de school laten zien. We hebben een groep gevormd van leerkrachten en leerlingen die brainstormen en samenwerken rond het project.” De school heeft er alle vertrouwen in. “Het is fantastisch om zo aan het nieuwe jaar te beginnen, voor leerkrachten en leerlingen samen en voor de leerkrachten onderling. We gaan er alles aan doen om onze school op een positieve manier naar buiten te brengen.”

Op vrijdag 27 oktober wordt tijdens de ochtendshow van MNM de winnaar bekendgemaakt. De school krijgt die dag een ‘Strafste Schoolfeest’, mét een concert van Aaron Blommaert.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *