Basisschool Sint Calasanz ontvangt 44.000 euro voor grote groene oase met duurzaam speeltuig

gedeputeerde voor Onderwijs, Luk Lemmens kwam persoonlijk de cheque overhandigen

HOEVENEN – De basisschool Sint-Calasanz heeft 44.000 euro ontvangen voor de ontharding van 250 vierkante meter speelplaats. In de plaats heeft de school meer groen aangelegd en komt er een duurzaam speeltuig voor de leerlingen. De ontharding kadert in het project ‘Groene Oases’ van de provincie Antwerpen om speelplaatsen te vergroenen. De provincie heeft daarom meer dan de helft van de 44.000 euro geschonken aan de school.

Niets dan blije gezichten bij de overhandiging van de cheque

Basisschool Sint-Calasanz in Hoevenen heeft 250 vierkante meter aan tegels geworpen om plaats te maken voor een groenere speelplaats van de lagere school. “In de plaats hebben we een nieuwe, groene speeltribune en zones met houtschors aangelegd”, zegt Elke Peeters, die samen met Sarah Uytdewilligen de school leidt. “Later dit schooljaar komen er ook nog heel wat planten bij.”

Voor de vergroening kan de school rekenen op een subsidie van de provincie Antwerpen. Onder de noemer ‘Groene Oases’ voorziet de provincie financiële steun en praktische begeleiding bij de invulling van de groene ruimte. “Het is fijn om te zien dat alle neuzen in dezelfde richting staan. Het hele schoolteam, de kinderen en de ouders hebben mee nagedacht en zijn volledig mee in het verhaal van Groene Oases. Zo’n heraanleg kost veel geld en daarom schenkt de provincie 23.000 euro aan Sint-Calasanz”, aldus gedeputeerde voor Onderwijs, Luk Lemmens. Hij gaf de cheque af in het bijzijn van burgemeester Rik Frans en schepen voor Onderwijs, Veerle Nonneman.

De school kreeg niet alleen een cheque van 23.000 euro, ook de ouderraad zamelde liefst 21.000 euro in.

Daarnaast heeft ook de ouderraad extra geld verzameld. “Zij hebben verschillende evenementen georganiseerd om geld in te zamelen voor de school. Dat heeft in totaal 21.000 euro opgebracht”, aldus de directie. In totaal kreeg Sint-Calasanz dus 44.000 euro voor de heraanleg van de groene zones.

Duurzaam speeltuig

Op een van die groene zones komt dit schooljaar ook nog een duurzaam speeltuig, dat de school zelf zal financieren. “We gaan drie speeltuigen uitkiezen die binnen het budget passen en dan zullen de leerlingen van de lagere school mogen kiezen welk speeltuig er zal komen”, vertelt directrice Elke Peeters.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *