StaKaBra bestaat 20

de gemeentebesturen en de directies van Stakabra, zijnde de scholengemeenschap van 7 gemeentescholen in Stabroek, Kapellen en Brasschaat. (copyright gemeente Kapellen)

KAPELLEN – Meer dan 250 leerkrachten en hun directies van de zeven gemeentelijke basisscholen uit Stabroek, Brasschaat en Kapellen namen op woensdag 27 september deel aan de jaarlijkse studiedag, die dit jaar in het teken stond van de implementatie van een aantal nieuwe leerplannen door de Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten (OVSG).

Onder de noemer ‘Leer lokaal’, wil het OVSG samen met de lokale besturen werk maken van een sterk onderwijs. Met dit vernieuwende, integrale leerplan wordt er werk gemaakt van een sterk lokaal onderwijs. Het draagt de eigenheid van het stedelijk en gemeentelijk onderwijs in zich. Kennis verwerven, zorgzaamheid, diversiteit en een brede blik op de wereld zijn de pijlers van ‘Leer Lokaal’.
Vanaf september 2025 zullen alle onderwijsprofessionals van het stedelijk en gemeentelijk basisonderwijs werken met ‘Leer Lokaal”.

bijna 250 leerkrachten en directies van Stakabra kwamen bijeen in zaal Lux te Kapellen (copyright gemeente Kapellen)

20 jaar

StaKaBra, startte 20 jaar geleden hun samenwerking. De gemeentebesturen namen deze bijeenkomst te baat om hun leerkrachten en directies op het einde van de studiedag te trakteren op een hapje en een drankje. 
Alle aanwezigen werden bedankt voor hun dagelijkse inzet voor de kinderen uit hun gemeenten.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *