Pastorale eenheid Heiligen Jacobus en Antonius

Op 11 september 2016 is de Pastorale Eenheid (PE) Heiligen Jacobus & Antonius te Kapellen en Brasschaat (en aangrenzende gebieden in Ekeren en Stabroek) een feit. Vicaris Wim Slederslaghs zal op die dag in naam van Mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, het oprichtingsdecreet van de nieuwe pastorale eenheid gaan afgeven aan het betrokken team en de pastorale medewerkers. Met de oprichting van pastorale eenheden wil het bisdom Antwerpen bruggen bouwen tussen mensen en pastorale sectoren, en voluit investeren in levende geloofsgemeenschappen.
De naam van de nieuwe PE verwijst naar de eeuwenoude patroonheiligen van de gemeenten Kapellen, respectievelijk Brasschaat. Daarnaast staan deze heiligen voor fundamentele waarden van het christelijke geloof: Sint Jacobus de Meerdere verwijst naar het ‘samen op weg zijn’ – Sint Antonius Abt benadrukt de spirituele groei en vorming.
De nieuwe PE Heiligen Jacobus & Antonius zal worden geïnstalleerd tijdens een eucharistieviering  op zondag 11 september om 11.00 uur in de Sint-Antoniuskerk te Brasschaat-Centrum, Armand Reusensplein. voorgegaan door vicaris Wim Selderslaghs, in naam van de bisschop. Tijdens die viering wordt ook het verantwoordelijke team van de pastorale eenheid aangesteld.
Na de viering is iedereen van harte uitgenodigd voor een glaasje en hapje in zaal Ons Middelheem, Bredabaan 423, vlakbij de kerk.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *