Lillo afgesloten voor pokémonauto’s

lillo-toneel-en-poke
[Not a valid template]
Om nog meer overlast door de honderden pokémon-vangers tegen te gaan, is Lillo op gezette tijden afgesloten voor auto’s. De toneelvoorstellingen in het Kruitmagazijn gaan wel zoals gepland door.
De eerste voorstelling vond zondag plaats. Daarvoor waren nog enkele plaatsen vrij. De tweede opvoering gaat door op 17 september, maar is al volledig uitverkocht. Organisator Kris Dockx raadt de bezoekers aan op tijd te komen. “Er is een kleine verkeersomlegging door de gewijzigde verkeerssituatie. Parkeren doe je nu best op de parking van de Scheldelaan”, laat hij weten. Er wordt ook streng toezicht gehouden op het parkeren. Vooral op de “jagers” werd streng toezicht gehouden. Omdat er dinsdag en woensdag geregeld betonmolens het dorp moesten binnenrijden, kon er van een doorlopende afsluiting geen sprake zijn. De zware molens voerden beton aan voor het Galgenschor ten zuiden van het dorp. Daar dreigde een dijk te verzakken die de verbinding vormt van de wal naar een klein eilandje tegen de Schelde. Daar kunnen wandelaars naartoe trekken om het leven in de  rivier te bespieden. Intussen is van een grote vermindering van de “jagers” nauwelijks sprake. Toen wij dinsdag ter plekke gingen  was de drukte nog altijd groot. De meute kan echter de toneelvoorstellingen niet hinderen want in het kruitmagazijn zouden geen pokémon zitten. Al evenmin het  Poldermuseum dat zoals gemeld voortijdig dicht gaat. Er zullen herstellingswerken uitgevoerd worden.
Kris Dockx is van geen kleintje vervaard. Hij wist in amper drie jaar tijd het indrukwekkende gebouw uit 1810 om te vormen tot een streektheater, zonder enige subsidie. De toneelvoorstelling Leven, Lief en Leed wordt gespeeld door auteur Kris Dockx zelf en door De Genooten van den Laesten Stuyver en de Konincklyke Fanfare van Lilloo Statie-Gare. Info via kruitmagazijn@gmail.com of www.kruitmagazijn.be. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *