Gratis rondleidingen in het nieuwe Havenhuis op 24 en 25 september

havenbedrijf
Op donderdag 22 september, opent het nieuwe Havenhuis officieel zijn deuren. Op 24 en 25 september krijgt het grote publiek de kans om een kijkje te nemen in de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het ontwerp van het wereldvermaarde Zaha Hadid Architects fonkelt al enige tijd aan de skyline van Antwerpen, maar het interieur van het spraakmakende gebouw gaven we nog niet prijs. Tijdens het openingsweekend staan de deuren voor de eerste keer wijd open. Inschrijven voor deze gratis rondleidingen is verplicht. En snel zijn is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt.
Programma openingsweekend
Op zaterdag 24 september starten de rondleidingen om 9.00 uur, en lopen ze door tot 18.00 uur. Om 19.00 uur is er een DJ-set, waarna een groots volksfeest losbarst op het Zaha Hadidplein. Het Antwerpse DJ-duo Laston & Geo tekent onder meer present, afsluiten doen we met een vuurwerk. Op zondag 25 september vinden de rondleidingen opnieuw plaats tussen 9.00 en 18.00 uur. inschrijven voor deze rondleidingen, die ongeveer drie kwartier duren, is verplicht en kan via http://www.portofantwerp.com/nl/events/openingsweekend-havenhuis
Rondleidingen vanaf eind oktober
Wie er niet in slaagt om een ticketje te bemachtigen voor het openingsweekend is vanaf zaterdag 29 oktober van harte welkom voor een bezoek aan het Havenhuis onder leiding van een stadsgids. Het Havenhuis zal elke woensdagavond en elk weekend toegankelijk zijn voor bezoekersgroepen van maximaal 20 personen. Een deskundige gids neemt je gedurende 90 minuten mee langs alle must see-plekjes in het Havenhuis. En vanop deze plekjes krijg je een indrukwekkend uitzicht op stad en haven. Reserveren voor deze betalende rondleidingen kan vanaf 15 september. Meer info over tarieven en hoe te reserveren vind je op de website www.portofantwerp.com/nl/het-havenhuis
Tentoonstelling Zaha Hadid
Het nieuwe Havenhuis is een meesterwerk van de vermaarde Britse architecte Zaha Hadid. Zij overleed enkele maanden geleden geheel onverwacht, maar haar architecturale erfenis is van groot belang. Het Havenbedrijf heeft daarom beslist om in het atrium van het Havenhuis, dat tijdens weekdagen publiek toegankelijk is, in samenwerking met Zaha Hadid Architects een tentoonstelling in te richten rond het leven en werk van de architecte. Naast informatie over het project van het nieuwe Havenhuis, bevat de expo maquettes van werk over de hele wereld en toont ze ook andere van Hadid’s realisaties, zoals vazen en schoenen. De tentoonstelling is vanaf het weekend van 24 en 25 september gratis te bezoeken tijdens de kantooruren (9-18 uur). Ze loopt tot aan de kerstvakantie.
 foto Copyright Havenbedrijf Antwerpen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder