Parochiefederatie Ekeren houdt een Koffie Stop voor Broederlijk Delen

Bert Van den Bossche met draaiorgeltje en (plusje) aapje nodigt de marktbezoekers uit voor een kopje koffie.

EKEREN – ‘Samen voor rechtvaardigheid werkt aanstekelijk’. Met deze slogan wil Broederlijk Delen samen met 123 partnerorganisaties ons warm maken voor de problematiek van de Derde Wereld. Eén van de acties is de jaarlijkse Koffie Stop bij begin van de lente. De parochiefederatie Ekeren neemt eraan deel.

Een mooie eerste lentedag brengt veel volk naar de wekelijkse woensdagdagmarkt in Ekeren. “Traditioneel staan we hier met de parochiefederatie Ekeren om de actie van Broederlijk Delen te steunen,” zegt Bert Van den Bossche. Honderden vrijwilligers in Vlaanderen serveren een kopje koffie of thee ten voordele van Broederlijk delen. Een kopje (Fair Trade) koffie en een kleine bijdrage, daar zeggen weinigen marktbezoekers neen tegen. “Het gaat ons niet zozeer voor de opbrengst, maar veel belangrijker is het dat mensen samen een praatje slaan en beseffen hoe goed ze het hier hebben.”

Een kopje koffie of thee, daar zeggen weinigen neen tegen.

Dit jaar richt Broederlijk Delen haar pijlen op de regio’s Bagata en Bulungu en de stad Goma in Congo. Zeventig procent van de bevolking leeft daar van de landbouw. Ze genieten weinig of geen steun van de overheid. Allen land en schatten in de bodem zijn eigendom van de staat. Broederlijk Delen is actief in 13 landen, 6 in Afrika, 6 in Zuid-Amerika en in Israël en Palestina. (mw) 

Annemie van de parochie Sint-Lambertus en Jef van Sint-Laurentius maken graag een voormiddag vrij om de koffiebar te bedienen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *