95 jarige Spaarmaatschappij stond met dobbelen op het Keizerrijden.

Bruno Cloots, voorzitter van Spaarkaske De Moedige Statietrappers en Sylvain Vliegen aan het dobbelspel

ZANDVLIET – Op 2 maart vierde het “Spaarkaske De Moedige Statietrappers (lokaal De Volle Ton Zandvliet)” haar 95-jarig bestaan in de feestzaal van de Martinushoeve. Wegens ziekte konden enkele leden niet mee feesten en toch vierden die avond wel 69 mensen de 95ste verjaardag: leden met partners + mensen die op de wachtlijst staan om ook te kunnen sparen in het gleufje (er zijn maar 40 gleufjes).
Om 19 u werd iedereen ontvangen en tijdens de receptie gaf voorzitter Bruno Cloots in zijn speech het reilen en zeilen van de spaarmaatschappij weer met o.a. een korte geschiedenis van de diverse activiteiten die ze deden zoals de verschillende bus- en fietsuitstappen, de historische wandelingen… . Naast het toelichten van de nog geplande activiteiten (o.a. de fietstocht in juni, de uitleg met Zandvlietkermis en andere najaarsactiviteiten) vroeg hij aan de leden de start van een werkgroep rond het 100-jarig bestaan in 2029. Dat zou een opvallend gebeuren moeten worden. Hij nodigde de aanwezigen aan tafel uit waar het lekkere voorgerecht geserveerd werd. Daarna kon iedereen naar behoefte aanschuiven aan het uitgebreid warm buffet en een enorm dessertenbuffet. Voor de aanvang van het dessert werden eerst de nieuwe leden onderworpen aan een verwelkomingsproef (doop). Zijn kregen nadien ook de opdracht om de dans te openen en er werd tot 2 uur volop gedanst op de aangepaste muziek uit de jaren 60, 70, 80 en 90.


Traditioneel staat het Spaarkaske op elk Keizerrijden in Zandvliet met een stand om hun kas te spijzen. Ze staan er steeds met een ander eigen gemaakt spel. Dit jaar kozen ze echter opnieuw voor hun zelfgemaakt “Dobbelspel”. In het kader van hun 95-jarig bestaan stond op elke dobbelsteen een ganzenkop en de cijfers 0-1-2-4-9 waarmee men verschillende combinaties kon werpen. Zo kon je met één worp je inzet, €10 (werd 18 uitbetaald) of €20 (2x uitbetaald) winnen. De opbrengst van dit jaar wordt in het potje voor haar 100-jarig bestaan gestoken.

foto: Gert Simons

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder