Oud-leerling PITO, Killian Bovée, mag naar het WK lassen in Shanghai

STABROEK – Begin november behaalde PITO twee medailles en een mooie zesde plaats op het BK lassen in Ciney. De 21-jarige Killian Bovée behaalde goud met een eerste plaats. De oud-leerling van PITO, die nu werkt voor STORK, mag voor België naar het wereldkampioenschap lassen gaan. Dat vindt volgend jaar plaats in Shanghai, in oktober.

Begin november stonden er maar liefst drie oud-leerlingen van PITO Stabroek in de finale van het BK lassen, georganiseerd door WorldSkills Belgium. De PITO-leerlingen behaalden mooie resultaten. Nicolas Joossens werd zesde, Senne Engelen behaalde brons en Killian Bovée werd eerste en behaalde een gouden medaille.

Als medaillewinnaars kregen Senne en Killian de kans om op teambuilding te gaan met alle winnaars van WorldSkills Belgium. Daar werd beslist wie naar het wereldkampioenschap in Shanghai mag gaan, volgend jaar in oktober. Voor het onderdeel lassen mag de Belgische kampioen, Killian, naar Shanghai trekken om daar zijn beste technieken te laten zien. PITO Stabroek is alvast trots op zijn oud-leerling.

Zie ook https://www.polderke.com/goud-brons-en-6de-plaats-voor-pito-leerlingen-op-het-bk-lassen/

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *