Opendeurdag Brandweer Brasschaat

opendeur brasschaat


De jaarlijkse opendeurdag van de Brasschaatse brandweer vond plaats onder een schitterende najaarszon. Allerhande demonstraties, proeven en activiteiten werden enthousiast onthaald door de bezoekers.
Randanimatie voor de allerkleinsten en demonstraties met een professioneel karakter maakten van deze opendeurdag een afwisselend en  enorm succes. Niet alleen brandweer maar ook andere hulpdiensten stonden in de belangstelling. De demonstratie van de brandende frituurketel zorgt steeds voor veel aandacht.
Er wordt gedemonstreerd hoe zwaar de gevolgen zijn om dit blijkbaar “eenvoudig voorval” met water te blussen. De bovenkant van de container is hier het plafond van uw en onze keuken (foto). Verder commentaar is overbodig. Zorg in dit geval voor een vochtige (geen lekkend natte) handdoek, en bescherm uw handen en armen.
Ook werd er dit jaar extra aandacht besteed aan de uitrusting en kleding waarover ons korps beschikt. Dit werd aangekondigd als een “modeshow” maar al kort werd duidelijk dat dit pure ernst en noodzaak is.
Kortom een professioneel Brasschaats team om trots op te zijn dat nauw samenwerkt met de randgemeenten. In geval van nood of twijfel, neem geen risico en bel 112, zelfs als u denkt dat u zelf de brand geblust hebt. Via dampkap, airco en andere kanalen kunnen  vlammen of rook zich onzichtbaar verspreiden. In alle gevallen geldt: “liever 1 oproep teveel dan 1 te weinig!”
Deze diensten staan in voor uw veiligheid!
(foto Rampart)

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder