FC Doelgetters – VK Geel-Zwart 89 2-0

FC Doelgetters kende we nog uit een ver verleden maar de sterkte ervan was uit ons geheugen gewist. Reeds bij aanvang van de 1ste helft, op 21/09, kwam dit terug, het is een ploeg die veel duw en trekwerk tentoon spreid door aanwezigheid van enkele potige spelers. De eerste 20 minuten ging de wedstrijd vlot op en neer met licht overwicht voor de thuisploeg maar dit leverde enkel wat hoekschoppen op waarop de verdediging mooi op reageerde. Toch lukt Doelgetters hun 1ste doelpunt in de 21ste min. GZ89 zette een aanval op met veel spelers voor de bal maar dit leverde niets op, de bal werd onderschept en er volgde een snelle uitbraak over links. Spelers van GZ89 stonden uit positie zodat de linkerflank open lag. Een laterale voorzet kon makkelijk in doel worden verwerkt met een 1-0 achterstand als gevolg. Deze stand bleef tot aan de rust op het bord. Niet dat deze niet kon oplopen maar een attente keeper kon op gepaste wijze enkele mooie ballen pakken. GZ89 kon geen enkele maal doordringen in de zone van de waarheid daar het toch wel de inspiratie mist om gevaarlijk te zijn. Toch één keer lukte het wel, Maher kon alleen richting lopen maar werd flagrant aan de trui getrokken zodat deze kans de nek werd omgewrongen. De truitjestrekker in kwestie kreeg zelfs nog geen kaart toegestopt.
Na de pauze een gretiger GZ89 dat nu wel het overwicht in het spel kreeg maar dit resulteerde enkel in een pak hoekschoppen. Enkele keren lukte het daarmee om te besluiten op doel maar het geluk zat niet mee; juist naast, een voet ertussen en etc, een doelpunt bleef achterwege. Ondanks dit overwicht toch een 2de doelpunt voor de thuisploeg( 24ste min.). Een verre bal van rechts naar links werd zowaar gemist door niet minder dan 2 spelers van GZ89 en zoals meermaals gaat dan een 3de speler met de bal lopen en kon voorzetten richting doel alwaar de spits vrij gemakkelijk in doel kon deviëren. GZ89 had nog 10 min. om de scheve schaats recht te trekken maar jammer genoeg lukte dit niet meer. Volgende week beter met meer concentratie en beter positiespel. Men leert uit de fouten nietwaar? Dus volgende week 28-09 thuis tegen FC Gooma united en dit om 15uur15.