Ontdek nieuwe natuur in Kapellen op 8 en 14 oktober tijdens de week van het bos

KAPELLEN – Tijdens de week van het bos gaat Natuurpunt Antwerpen Noord en Kempen vzw op ontdekking in het bos in onze buurt. Samen met de gidsen nemen zij je mee naar plekken in het bos die normaal niet vrij toegankelijk zijn. Daar valt heel wat te ontdekken! Wees er snel bij, want inschrijven is noodzakelijk en de plaatsen zijn beperkt.

Avontuurlijke wandeling in Ertbrandbos – Kapellen op zondag 8 oktober, 14 u
In Kapellen hebben we met het Ertbrandbos dé perfecte locatie om een rustgevende boswandeling te maken. In het natuurgebied achter het fort, eigendom van Natuurpunt, kan je het ganse jaar door een wandeling maken langs het ‘boommarterpad’. Dit uitgestippelde parcours is een viertal kilometer lang en loodst je door een groot stuk van dit mooie bos.  Er is echter een deel van het gebied dat niet vrij toegankelijk is omdat het een rust- en broedgebied is voor tal van dieren. Een oehoepaar bracht hier al jongen voort, maar ook de zwarte specht en de boommarter zijn er te vinden.

Ter gelegenheid van de Week van het Bos organiseren we hier uitzonderlijk een geleide wandeling. Een ideale gelegenheid om dit mooie stukje natuur te leren kennen. Misschien ontmoeten we ook enkele uitzonderlijke bewoners.

Zondag 8 oktober 2023 – 14 u -17 u aan Kruispunt Marcottedreef – Oude Galgenstraat te Kapellen

Herfstwandeling in Koude Heide – Kapellen op zaterdag 14 oktober, 14 u
De Koude Heide in Kapellen is een prachtig stukje ongerepte natuur en eigendom van Natuurpunt. Om de rust in dit gebied te vrijwaren kan je het enkel bezoeken onder begeleiding van natuurgidsen. Zij nemen je tijdens de Week van het Bos mee door dit natuurgebied.

Zaterdag 14 oktober 2023 van 14 u -16 u. Start aan Ingang Koude Heide, Heidestraat Noord, Kapellen
Het is aangewezen zoveel mogelijk met de fiets te komen of te carpoolen; de parkeermogelijkheden zijn beperkt.

Schrijf je nu in via deze link

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *