OCMW-voorzitter Ludo Verschueren stopt met politiek

ocmw stabroek

 Ludo Verschueren omringd door OCMW-raadsleden van N-VA
met vlnr. Nancy Van Den Bergh, Kristel Pittoors, Marleen Bocken

 
OCMW-voorzitter en schepen Ludo Verschueren (N-VA) stapt met ingang vanaf 15 juli uit de politiek om medische redenen. Burgemeester Rik Frans heeft alle begrip voor de beslissing, meer weet dat met het verdwijnen van Verschueren de bestuursploeg een gedreven lid kwijt is.
Burgemeester Rik Frans (N-VA): “Als je van dokters het advies krijgt om het kalmer aan te doen en wanneer die specialisten menen dat het medisch gevaarlijk is om schepen en OCMW-voorzitter te blijven, kan je moeilijk spreken van een keuze. Stoppen is dan de enige juiste beslissing. We hebben veel begrip voor zijn keuze, maar tegelijkertijd verdwijnt een gedreven collega”, vindt de burgemeester. Op dit moment bekijkt Rik Frans wie de plaats van Ludo Verschueren best kan innemen. Op het einde van de week zou er een beslissing genomen worden.
Ludo Verschueren (59) is ondanks zijn leeftijd een neofiet in de gemeentepolitiek.  Tijdens de jongste gemeenteraadsverkiezingen stond Verschueren op de vierde plaats op de N-VA-lijst en behaalde hij 280 voorkeurstemmen. In de nieuwe bestuurscoalitie werd hij naast OCMW-voorzitter ook schepen voor sociale zaken, senioren en huisvesting. In het voorbije half jaar ontpopte Ludo Verschueren  zich als pleitbezorger voor het starten van een sociale kruidenier.  Hij informeerde zich bij verschillende buurgemeentes en zocht mee naar mogelijke locaties voor de inplanting van een sociale kruidenier. Als alles naar wens evolueert, krijgt Stabroek nog dit jaar de eerste sociale kruidenier.
Ondervoorzitter Sonja Janssens (CD&V) zal voorlopig zijn taken op zich nemen.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *