Stabroek Zingt: leutigste volksfeest van het jaar

stabroek-zingt
Het Comité Stabroek Zingt organiseert op zaterdag 6  juli voor de zesde keer een zangavond op het grasplein voor het gemeentehuis, i.s.m. Gemeentebestuur en de Cultuurraad.
Het is trouwens meteen hét 11-julifeest van de gemeente Stabroek.
Vorig jaar was het zingend volkje  met 1500 volk paraat.  Enthousiaste zangers, vaak armen in de lucht, of  heen en weer wiegend op de maat van liedjes uit de oude doos of schlagers van de jongste jaren. En dat zal dit jaar niet anders zijn.  Het comité stelde een songlist samen met maar liefst 48 liedjes, waarvan  het merendeel Nederlandstalig zijn. Ook  Zjuul Krapuul is dit jaar weer van de partij en brengt 2 eigen nummers en een nummertje van Katatroof
2 podia
Nieuw dit jaar is dat er twee podia staan opgesteld. Om en bij 19 uur komt Christophe en zijn zus Lindsey  ons met een optreden vergasten op het hoofdpodium. Nadien is het de beurt aan de kinderen die op het zijpodium de harten van velen zullen doen smelten. Zij brengen een vijftal liedjes.
Led-scherm
Maar dan! Om 21 uur galmen de stemmen van honderden Stabroekenaren de Stabroekse Dorpsstraat in. 35 voorgangers nemen plaats op het hoofdpodia met daarbij presentator Peter Hendrickx.
Om de aanwezigen het makkelijk te maken wordt er een groot Led-scherm opgesteld waarop de teksten zullen verschijnen. Zo hoeft je niet meer in het donker  te pieren op je blaadjes. En diegene die niet graag zingt kan zich uitleven met de kuskesdans, de “La Bamba”.
De zangavond wordt u gratis aangeboden. Fans van Christophe en Lindsey kunnen misschien best zelf een stoeltje meebrengen. Er is wel een vijftigtal stoelen ter beschikking, maar er wordt een grote schare fans verwacht voor dit gratis optreden.  Achter het gemeentehuis wordt een fietsenstalling voorzien.
Benieuwd naar de liedjes kijk dan even op www.stabroekzingt.be
Stabroek zal barst weer uit zijn voegen met …. Stabroek Zingt!
foto: het comité van Stabroek Zingt
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *