Nog altijd geen nieuw districtsbestuur in de Polder

In het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo is nog altijd geen akkoord bereikt tussen N-VA en Team 2040 over de samenstelling van het nieuwe districtsbestuur.
 Er wordt vanuit de onderhandelaars weinig gelost over de besprekingen. Maar  een ingewijde die van dichtbij de zaken volgt, gaf enige uitleg. De N-VA die zes zetels haalde op de vijftien, zou de burgemeester leveren en verder het voorzitterschap van de raad en één schepen. Team 2040 (SP.a samen met CD&V en Open Vld) haalde vijf gekozenen en zou twee schepenen krijgen.
 Rudi Sempels die bij N-VA de lijst trok en de meeste voorkeurstemmen haalde, wordt geen districtsburgemeester omdat hij dit niet kan laten samengaan met zijn beroepsbezigheden. Hij zou schepen worden terwijl het burgemeesterschap naar zijn partijgenoot Karel Geeraerts zou gaan. Om het voorzitterschap van de districtsraad wordt nog strijd geleverd. Aan de hand van de voorkeurstemmen zou dit de Vlaamsnationalist Willem van Alsenoy (voorzitter van N-VA) zijn.
 Bij Team 2040 wordt uittredend burgemeester Bartholomeeussen schepen. Naar wie het tweede mandaat gaat is  nog niet zeker. Mogelijk wordt dit Nathalie Aertssen die op de lijst werd verkozen als SP.a-lid. Zij is de enige vrouw die kans maakt. N-VA heeft geen vrouwelijke verkozenen op overschot omdat Danielle Meirsman naar de gemeenteraad gaat. Bij Burgerbelangen is een man gekozen. Vlaams Belang pakt uit met drie vrouwen. Maar die mogen echter niet meedoen ingevolge het ‘cordon sanitaire’.   

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *