Marcel Bartholomeeussen: vroeger zaten we met 4 in Antwerpen

Districtsburgemeester Marcel Bartholomeeussen (SP.a) vindt het Polderdistrict voor de volgende zes jaar niet ondervertegenwoordigd in de Antwerpse gemeenteraad. ‘Tenminste nu Danielle Meirsman van de N-VA beslist heeft te gaan zetelen’, zegt hij.
‘In de afgelopen legislatuur hadden we niemand, tenzij Angie Bosmans van het Vlaams Belang die maar enkele maanden raadslid kan zijn in Antwerpen, in opvolging van de overleden Staf Neel.
 ‘In de vroegere gemeenteraad van de stad Antwerpen voor de fusie, zaten we lange tijd met vier uit de Polder in het stadhuis. Antwerpen had toen iets meer dan 200.000 inwoners. Berendrecht-Zandvliet- Lillo had er zo’n 9000. Verhoudingsgewijs waren we oververtegenwoordigd met twee Socialisten, één CVP-er en één Volkunieman. We vormden toen een ‘klavertje vier’ en kregen bijna alles gedaan van het stadsbestuur, tot jalousie van de andere raadsleden. Ikzelf heb na de fusie geruime tijd alleen het Polderdistrict vertegenwoordigd. Omdat ik veel relaties had opgebouwd op alle vlakken en omdat schepenen mij steunden kon ik ook toen veel gedaan krijgen voor onze dorpen. Het is nu lang niet gemakkelijk meer om van hieruit verkozen te geraken. Alleen als je partij veel stemmen haalt zoals nu de N-VA, kan je er geraken.’

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *