Nieuwe ontmoetingsplaats en bloemenmuur centraal tijdens tuinfeest woonzorgcentrum Sint Vincentius


Op zondag 2 juli 2017 organiseert woonzorgcentrum (WZC) Sint-Vincentius in Kalmthout haar jaarlijks groot tuinfeest. Het voorbije jaar werd de binnenkoer van het woonzorgcentrum onder handen genomen. Er is een ontmoetingsplaats gecreëerd, het Klokhuis, en een functionele afsluiting tussen de tuin voor personen met dementie en het passagegedeelte , de Bloemenmuur. Het tuinfeest is de ideale gelegenheid om die creaties in te huldigen.
Sint-Vincentius trok voor het project veelzijdig Kalmthouts kunstenaar Gilbert Uitdenhouwen aan. Hij ontwierp een overdekte ontmoetings- en rustplek in het midden van het groen: het Klokhuis. Het opvallende rode puntdak staat symbool voor warme geborgenheid. Het verhoogd gedeelte van het puntdak vormt een klokkentoren met galmgaten. In de toren hangt de bronzen klok van de vroegere kapel. Centraal staat er een dubbele ronde zitbank. De binnenzitbanken nodigen uit om samen gezellig te keuvelen en mensen te ontmoeten. De buitenzitbanken zijn er dan weer om rustig te mediteren. De kunstenaar liet zich voor het ontwerp van de Bloemenmuur inspireren door park Guell van Gaudi in Barcelona.
Iedereen is welkom in WZC Sint-Vincentius (Kapellensteenweg 81) op zondag 2 juli 2017 om 11 uur voor de officiële inhuldiging van het Klokhuis en de Bloemenmuur. Om 12.30 uur start het eigenlijke tuinfeest met om 13 uur en 14.45 uur optredens van de Sint-Sebastiaansgilde en de Sint-Andriesgilde. Er zijn ook twee roofvogelshows, om 14 uur en om 15.30. Doorlopend kan je bloemenmandala’s bewonderen en de volkstuintjes bekijken. Er is ook kinderanimatie en er zijn drank- en eetkraampjes.
Info: 03 620 11 40  – wzc.sintvincentius@gza.be
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *