2 KAPE-atleten naar Europees Jeugdkampioenschap

Lynn Beck

Heleen Vermeulen

Op zondag 23 juli gaat in het Hongaarse Györ het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) van start. Het EYOF is een multidisciplinaire competitie voor jonge Europese atleten van 12 tot 18 jaar. Met Lynn Beck en Heleen Vermeulen zitten twee atleten van atletiekclub KAPE Kapellen in de definitieve Belgische selectie.
Enkel olympische sporten staan op het programma van dit EYOF. Het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité) selecteerde voor deze veertiende editie 62 jonge topsporttalenten uit 8 verschillende sporten: atletiek, gymnastiek, judo, kajak, tennis, volleybal (heren), wielrennen en zwemmen. Onder hen 16 atleten geselecteerd op basis van minima van de KBAB, de Belgische atletiekfederatie.
Tijdens de “Battle of the U18’s” – een wedstrijd van atletiekclub AAC (Amsterdamse Atletiekcombinatie) – op donderdag 25 mei in Amsterdam dook Lynn Beck zowel tijdens de reeksen als tijdens de finale van de 100 m horden onder het minimum voor EYOF, de Europese jeugdspelen 2017 in het Hongaarse Gyor. Haar nieuwe toptijd was 13″86. Het selectiecriterium voor de EYOF – het “European Youth Olympic Festival” – op de 100 m horden bedroeg 14″00. In de reeksen én de finale dook Lynn tweemaal onder dit minimum, wat haar in poleposition bracht voor uitzending naar deze jeugdspelen. En dat werd nu ook bevestigd met haar definitieve selectie.
Het minimum voor deelname aan de 2000 m steeple op de EYOF voor Heleen Vermeulen, stond vast op 7’07″58. Tijdens haar eerste poging – begin mei in Heusden – miste Heleen dit minimum slechts nipt met een tijd van 7’08″19 of 61/100sten. Met een tijd van 7’00″01 op de 2000 m steeple tijdens een meeting in Zwevegem op vrijdag 26 mei, had ook zij echter haar ticket voor de EYOF – de Europese jeugdspelen – vast. Dit werd niet alleen een ferme doorbraak van de minimumtijd én een gigantische verbetering van haar persoonlijk record. Haar tijd was meteen ook de 10de beste Belgische prestatie aller-tijden bij de scholieren-meisjes. Eén dag nà Lynn Beck, zorgde KAPE voor een tweede minimum voor dit kampioenschap.
Toch ook even de verdienste van KAPE-trainer Paul Sauviller onder de aandacht brengen … twee atleten van zijn trainingsgroep samen naar EYOF. Deze zomereditie wordt gehouden van zondag 23 juli tot en met zaterdag 29 juli in het Hongaarse Györ. Meer nieuws hierover lees je op de website van atletiekclub KAPE: www.ackape.be.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *