Ontdek je eigen vakmanschap tijdens de Zomer van Ambachten


Voor wie graag aan de slag wil met creatieve en ambachtelijke technieken, is er vanaf zondag 2 juli tijdens de Zomer van Ambachten in het Karrenmuseum,  Moerkantsebaan 52 te Essen, een uitgebreid aanbod van workshops. Van houtbewerking tot boter maken en van het schikken van veldbloemen tot het maken van een leren hoesje voor je eigen smartphone; voor zowel jong als oud is er deze zomer een inspiratievol programma van ambachten en hobbytechnieken samengesteld.
“We organiseerden in 2015 onze eerste editie van ‘Zomer van Ambachten’ en merkten toen direct dat er voor ambachten opnieuw heel veel belangstelling is,” vertelt publieksmedewerker van het Karrenmuseum Charlotte De Koninck. “Het is van groot belang dat niet alleen volwassenen, maar zeker ook kinderen hun gading kunnen vinden in het aanbod van de Zomer van Ambachten. Speciaal daarvoor organiseren we in augustus drie workshops waaraan (groot)ouders samen met hun (klein)kinderen kunnen deelnemen. Zo krijgen jonge kinderen de kans kennis te maken met dit vakwerk, maar is het bovenal een heel leuke activiteit om nog eens iets samen te ondernemen.”
Inschrijven
De workshops vinden plaats in het park van het Karrenmuseum op zondagmiddagen van 2 juli tot en met 20 augustus. Voor de exacte programmatie en manier van inschrijven surf je best even naar www.karrenmuseum.be. Snel inschrijven is geboden, tijdens de vorige editie waren de workshops doorgaans allemaal volzet.
Info: Karrenmuseum Essen vzw – +32 3 667 11 42 – www.karrenmuseum.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *