Nieuw Stabroek stuurt Berkenrode tweemaal puntenloos naar huis

Afgelopen zaterdag kon er eindelijk nog eens gevoetbald worden. Door de slechte weersomstandigheden hadden de dames in de competitie in 2013 nog maar twee matchen gespeeld en de meisjes drie.
Zowel de meisjes als de dames kregen Berkenrode op bezoek. De meisjes begonnen om half zeven hun partij. Zij controleerden goed de match en af en toe hadden ze een kans. Hun overwicht werd op het einde van de eerste helft beloond met een doelpunt. Kiara scoorde haar eerste doelpunt in haar officiële voetballerscarrière. In de tweede helft kon Berkenrode een hoekschop afdwingen. Deze ging spijtig genoeg ongelukkig binnen. Eventjes gingen de kopjes hangen, maar door de aanmoedigingen van de supporters en vooral van de coach Eddy begon Nieuw Stabroek terug het heft in handen te nemen. In de laatste minuut werd Kim in snelheid gelanceerd en prikte ze de bal mooi naast de keeper in doel. 2-1 een welverdiende overwinning. Onze dames die daarna speelden hoopten dat dit een mooi voorteken was.
Om kwart na acht begon de match van de dames. De opstelling van Nieuw Stabroek was lichtjes gewijzigd omdat we tenslotte tegen de tweede moesten spelen en een vrouwtje meer op het middenveld zou zeker van pas komen. Het spel ging mooi over en weer. In de 10e minuut kon Sarah profiteren van een onoplettendheid in de Hobokense verdediging en zij scoorde de 1-0. Indien Berkenrode hun titelkansen gaaf wou houden, dienden ze een tandje bij te steken. Technisch waren ze veel sterker dan Stabroek, maar aan inzet, motivatie en aanmoedigingen, stak Nieuw Stabroek met kop en schouder boven hun tegenstander. Spijtig genoeg kon in de voorlaatste minuut van de eerste helft, het nummer 10 van Berkenrode de buitenspelval ontglippen en lobde zij de uitgekomen Anke. 1-1 een terechte tussenstand.
Het begin van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. Berkenrode die probeerde, maar onze verdediging die stand hield. In de 50e minuut kreeg Sarah de bal aangespeeld. Zij draaide rond haar verdedigster en schoot de bal in het dak van het doel. 2-1 en Berkenrode kon terug achtervolgen. Spijtig genoeg waren onze speelsters nog in volle euforie en letten ze niet op bij de aftrap van Berkenrode. Het nummer 12 kon onmiddellijke tegenscoren.
Toch bleef het besef dat we konden winnen van Berkenrode. Er waren kansen voor Karro en Sarah. Anke moest ook goed tussenkomen bij een tegenaanval van Berkenrode. In de laatste minuut toonden onze dames dat zij ook technisch onderlegd waren. Julie kreeg door het midden de bal doorgespeeld van Sofie B. Julie speelde op de centimeter precies Karro aan die vanachter haar bewaakster kwam en op zijn Boskamps te zeggen “legde zij mooi het balletje in het mandje”. 3-2 en match gespeeld. Dit was zeker de beste prestatie dit seizoen van onze dames. Hopelijk kunnen zowel de meisjes, als de dames hieraan een vervolg breien.