V.K.Geelzwart 89 haalt drie punten binnen tegen Gooma United.

Na weer een week van verplichte rust was het weer voetbaltijd voor onze jongens. Tegenstander op de Ponderosa was dit keer Gooma United uit Brasschaat, een team waar we in de heenronde zwaar van verloren. Dus was het de moment om misschien iets recht te zetten. De 1e helft ging vrij gelijkopgaand, met enkele kleine kansjes aan beide kanten. Maar geen van deze kansen wed omgezet in een doelpunt, zodat 0 – 0 de logische ruststand was.
De 2e helft daarentegen bracht veel meer dan de 1e liet vermoeden. En beter kon hij voor Geelzwart niet beginnen. Want onmiddellijk na de aftrap kon de thuisploeg een eerste aanval opzetten over links, alwaar Gert Van Dorst een voorzet kon trappen richting Tom Sarra Ribo, dewelke er geen gras over liet groeien en met een gekruist schot de bezoekende keeper kansloos liet. Ook daarna hield de thuisploeg het spel in handen, en dat leverde in de 10e’ een 2e goal op. Het was dit keer Dave Corten die met een diepe bal Gert kon wegsturen richting doel. Deze kon alleen doorgaan en ook hij liet de keeper kansloos. En nog was het niet gedaan, want weer 2’ later stond het al 3 -0. Een vrije trap van Bonny Fissers kwam mooi op het hoofd van Tom, en met een geplaatste kopbal maakte hij zijn 2e van de midag. 3 – 0 en match gespeeld zou men denken. Maar dat was buiten de bezoekers gerekend. Want 1’ na de derde thuisgoal konden ook zij scoren. Na het voorbrengen van de bal en een botsing tussen onze keeper Wim Claessens en een gooma aanvaller, kwam de bal vrij voor de voeten van Faes, dewelke vrij kon binnentrappen. Niet aan de hand, 3 – 1 is ook niet slecht. Tot in de 19e’ een corner voor de bezoekers kwam. Een op dat moment weinig oplettende thuisploeg kon die bal niet wegwerken en in een kluts viel hij weer voor de voeten van Faes, en hij kon de aansluitingstreffer maken. Vanaf dat moment was het weer aan Geelzwart om te proberen de punten thuis te houden, en dat leverde gelukkig in de 23e’ de verlossende treffer op. Een corner van Gert werd door Gooma slecht verwerkt, en zo kwam de bal bij Dave C. die rustig de 4 – 2 kon netten. Toen was ook het verzet bij de bezoekers gebroken, en kon Geelzwart eindelijk nog eens 3 punten aan het totaal bijvoegen. Een verdiende overwinning  voor onze jongens en na een match vol inzet. Hopelijk werkt dit inspirerend voor het vervolg van de competitie, en kunnen er nog wat puntjes bijkomen.
Geel Zwart 89: Wim Claessens/ Dave Van Der Vorst/ Michael Joossens/ Alex Maher(65’Dirk Wassenaar)/ Bonny Fissers/ Sam Robion/ Dave Corten/ Jurgen Braspennincx/ Gert Van Dorst/ Tom Sarra Ribo/ Mattia De Smet.