Lucien Poppe in de woestijn naar “Marathon des sables”

Lucien---KAPE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wat moet je zeker doen als je niet goed tegen warmte kan en een hekel hebt aan strandvakanties ? Je neemt deel aan de “Marathon des Sables”, een tochtje van 250 km door de Marokkaanse Sahara. En zo start Lucien Poppe – lid van het KAPE Jogging Team – binnen een maand in de 28ste editie van deze woestijnmarathon.
Begin april gaat de Kapellenaar aan dit extreem loopavontuur deelnemen, wat de meeste mensen als “gekkenwerk” zouden bestempelen. En het oogt inderdaad nogal indrukwekkend. 5 etappes – in totaal zo’n 230 kilometer – staan op het programma van deze 28ste “Marathon des Sables” in de zuidelijke woestijn van Marokko, met gemiddelde temperaturen van 35° C en uitschieters die kunnen oplopen tot 50° C. Een vijfde van het parcours bestaat uit kilometerslange zandduinen en er zijn talrijke zandheuvels te beklimmen.
Vanaf het startschot is het enige waar de organisatie voor zorgt een regelmatige bevoorrading met water en onderdak in een Berbertent. Alle bagage – zowel kledij, slaapzak, matras, kookgerief en eten – moeten de deelnemers in de eigen rugzak meezeulen door het Saharazand.
De échte wedstrijd  – die wordt beschouwd als de zwaarste voettocht ter wereld – wordt betwist van 7 tot 12 april. Dit jaar komen er 22 Belgen aan de start, waarvan Lucien Poppe er dus eentje is. In zijn voorbereiding op deze marathon heeft hij een uitgebreid marathonprogramma afgewerkt en alle mogelijke materiaaltesten gedaan.
Tijdens de wedstrijd zal op de website van KAPE www.ackape.be de zandmarathon van Lucien op de voet gevolgd worden. Nu kan je al een deel van zijn voorbereiding op dezelfde website volgen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.