Nationale Sluitingsprijs op dinsdag 17 oktober


PUTTE – De Nationale Sluitingsprijs blijft dan toch bestaan! De traditionele afsluiter van het wielerseizoen is sinds 2019 overgenomen door de organisatie van Karakterkoersen, deze heeft de wedstrijd nieuw leven ingeblazen! De klassieker past perfect in het epische kwartet van de Antwerpse Karakterkoersen en vindt in 2023 plaats op dinsdag 17 oktober.

De wedstrijd wordt verreden sinds 1929 en is traditioneel de allerlaatste wegwedstrijd van het seizoen in België. Al jarenlang zijn er meer dan 30.000 toeschouwers aanwezig op dit volksfeest op de Belgisch-Nederlandse grens. In 2022 kruiste Arne Marit nog als eerste de finishstreep, verder vervolledigen namen als Eddy Merckx, Herman Van Springel, Adrie van der Poel en Taco van der Hoorn de erelijst.

Dalen jullie, samen met alle wielerfans, dit jaar opnieuw af richting Putte-Kapellen om het einde van het seizoen op dit wielermonument te vieren?
Op dinsdag 17 oktober, wedstrijd start om 11u30, wordt de traditionele sluitingsprijs gereden op een parcours met start en aankomst in de Puttestraat-Ertbrandstraat in Putte-Kapellen/Stabroek. Na 8,45 kilometer wordt de officiële start gegeven in de Oudebroeksestraat te Berendrecht. De wedstrijd telt 9 ronden van 17,59 kilometer door Putte, Kapellen, Woensdrecht, Berendrecht en Stabroek!

Info: www.karakterkoersen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *