Kunst van Sebastien Le Clef in Klina

Sebastien Le Clef bij één van zijn werken

BRASSCHAAT – Op donderdag 12 oktober opende de tweede kunsttentoonstelling in AZ Klina met grafisch werk en poëzie van werken van de jonge kunstenaar Sebastien Le Clef.

“Al van kinds af aan is Sebastien te vinden achter zijn tekentafel. “Zo vond ik een eigen manier om onze complexe wereld beter te begrijpen”, vertelt Sebastien.

Door zijn passie voor tekenen en dichten hoopt hij voor patiënten, bezoekers en medewerkers een rustmoment te creëren. “Ik wil iedereen die AZ Klina bezoekt de kans geven om een vitesse lager te schakelen en even niet te denken aan straks of morgen. Om goed te kunnen genezen moet de patiënt zich thuis voelen op de plaats waar hij of zij verblijft. Daarom vind ik kunst tentoonstellen in een ziekenhuis een geweldig idee. Het fleurt de hele omgeving op en zorgt voor rust en inspiratie, voor iedereen die in het ziekenhuis verblijft of rondloopt.”, aldus de kunstenaar.


Eind vorig jaar werd er een kunstraad opgericht om bekende en minder bekende kunstenaars in het ziekenhuis te laten exposeren onder de naam ‘Kunst in Klina’. Ilya De Roey (afdelingshoofd cultuurcentrum Brasschaat), Carla Pantens (schepen van cultuur Brasschaat) en een team van ziekenhuismedewerkers willen met tijdelijke tentoonstellingen verschillende soorten kunst brengen tot bij de patiënt, bezoeker en medewerker.

Je kan de werken bewonderen in AZ Klina (auditorium 1), Augustijnslei 100, 2930 Brasschaat

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *