Muziekroute gaat weer door Polderdorpen bollen

Zes jaar na de laatste “Muziekroute” in Berendrecht en Zandvliet wordt gewerkt aan een nieuwe uitgave voor 2012. Nog niet voor zo dadelijk dus, maar de organisatoren zouden nu al willen weten wie aan het initiatief wil deelnemen.
 De muzikale ‘kroegentocht’ in de polderdorpen werd voor het eerst georganiseerd in 2004 – drie jaar later noteerden de inrichters en café’s een opkomst van méér dan 600 concertgangers op één avond. “Het principe is eenvoudig,” legt organisator Marc Maes uit. “We bezoeken de café’s en vragen om hun medewerking. Dan gaan we op zoek naar de geschikte bands en naar financiële steun.”
Nieuwe omloop
 Op vraag van artiesten én publiek werd besloten om werk te maken van een nieuwe omloop. Verder werkt het volgens principe van zes jaar terug: de bands spelen tussen 21 uur en middernacht. Het publiek kan gratis concertjes naar keuze meepikken. Het is de bedoeling dat in elk van de deelnemende herbergen een ander muziekgenre aan bod komt.
Kentering
“Met de volgende “Muziekroute” willen we, naast een mooi muzikaal aanbod, ook het publiek (weer) naar de café’s trekken,” gaat Marc Maes verder. “We lezen in de kranten over afnemende bezoekersaantallen door het rookverbod en wellicht kan een initiatief als de “Muziekroute” een kentering brengen. Het klopt wel dat je voor blues en jazz best in een berookte kroeg zit, maar aangezien het om live-muziek gaat kunnen de rokers buiten het café ook genieten van de artiesten.”
Nu al inschrijven
 Een exacte datum voor de “Muziekroute 2012” is nog niet bekend en wordt bepaald in samenspraak met de deelnemende horeca-zaken, artiesten en bands die belangstelling  hebben om deel te nemen. Zij kunnen alvast hun gegevens opgeven aan Muziekroute 2012, Kapelstraat 41in 2040 Berendrecht of via muziekroute@telenet.be


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *