Boorschild Schanulleke legt laatste halve meter af

Boorschild ‘Schanulleke’ is zaterdag in de bouwput Kruisweg van de Liefkenshoekspoortunnel aangekomen. De 102 meter lange graafmachine legde de laatste halve meter op zeer korte tijd af en brak door een betonnen muur die de tunnelpijp scheidde van het einddoel in Lillo.  

Het boorschild, genoemd naar het popje uit de stripalbums van ‘Suske en Wiske’, kreeg dinsdag pech toen een wiel van de boorkop afbrak. Nadat de herstelling gebeurde bleek een elektronische zekering gesprongen. Een vervangstuk moest uit Duitsland komen. Het werd zaterdag aangebracht, zodat de machine de laatste halve meter van de tunnelpijp kon afwerken.

Einddoel Kruisweg
Even voor de middag kon door ingenieur Philippe Gillet (die de werken leidt) een foto worden gemaakt van de boorkop die door het beton brak dat het einddoel op de Kruisweg in Lillo afsloot. Daarmee was de bijna 7 km lange tunnelpijp klaar om verder afgewerkt te worden.
De eerste tunnelpijp, gegraven door boorschild ‘Wiske’ was al in Mei gereed. De Liefkenshoekspoortunnel die ter hoogte van Liefkenshoek en Lillo onder de Schelde en het kanaal doorgaat, zal in 2015 de eerste goederentreinen verwerken. De kleine vertraging zal geen invloed hebben op het programma vermits ‘Schanulleke’ twee maanden voorsprong had op het tijdsschema.  (sdl) 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *