Moeder Kee achterna op zondag 5 mei

wandeling
De Kalmthoutse Heide heeft naast een dieren- en plantenrijkdom ook een interessant verleden. Met de cultuurhistorische wandeling ‘De Cambuus, moeder Kee achterna’ brengt het toeristisch infokantoor het verhaal van één van de boeiendste pioniers van de Kalmthoutse Heide.
De Cambuus van moeder Kee (Anna Cornelia Teysen) is gelegen in de driehoek Vossenbergen, Wilgenduinen en Cambuusduinen. Op het einde van de 19de eeuw werd daar een houten barak opgericht voor de zandafgravers van de Vossenbergen. Na het beëindigen van de zandwinning wordt de Cambuus een toeristische trekpleister. Er kwamen veel kunstenaars logeren, sommigen kochten nadien een buitenverblijf in Kalmthout. Moeder Kee staat eigenlijk mee symbool voor de ontwikkeling van Heide in het algemeen.
Op zondag 5 mei 2013 neemt een Kalmthoutse gids je om 9u30 mee de heide in. Je start op parking Zuid in de Verbindingsstraat. De excursie duurt drie uur (8 km). Schrijf vooraf in bij het toeristisch infokantoor via 03 666 61 01 of toerisme@kalmthout.be. Deelnameprijs bedraagt € 5 (ter plaatse betalen).

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *