Medewerkers Poldermuseum benoemd tot Havenhelden

 

In het kader van Havenhelden, een initiatief van de Vlaamse overheid, zijn de medewerkers van het Poldermuseum benoemd tot Havenhelden in de categorie beleving en erfgoed.
De Antwerpse haven draait al eeuwenlang mee als wereldhaven. Op haar oevers, dijken en omgeving is geschiedenis geschreven. Zij overleefde oorlogen, zag de groten der aarde aanmeren, maakte technologische en industriële evoluties door. Daarom beschermt de haven haar erfgoed en ontvangt ze recreanten die van haar schatten willen genieten.
Dat die herinneringen de tand des tijds overleefd hebben is volledig te danken aan havenhelden als de vrijwilligers van het Poldermuseum. Doordat zij zich over de historische schatten ontfermen en zich in hun geschiedenis verdiepen, blijven de sporen van de rijke historie te bewonderen. Zoals het Poldermuseum-team zijn er nog mensen die zorgen dat er iets te doen is in het havengebied.
 
Voor de pagina over de Havenhelden uit het Poldermuseum, met Frans Yzermans, Gert Simons, François Schouwaerts, Hugo Vermeiren, Perdita Hesse, Rudi Sempels,  kunt u terecht op http://www.poldermuseum-lillo.be/2017/11/23/medewerkers-poldermuseum-zijn-havenhelden/

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *