Maria-hoek van ‘De Heuvels’ ingezegend

Deken Jef Barzin, Alix Cornelissens en Guy Cornelissens

Zondag 29 mei werd in de parochiekerk van Stabroek een Maria-hoek van ‘De Heuvels’ ingezegend door deken Jef Barzin. Toen in 1924 pastoor Aerts naar Stabroek kwam, ondervond hij al rap dat er nood was aan een kapel in de Heuvels te Stabroek. Deze kapel werd toegewijd aan Onze Lieve Vrouw van altijd durende bijstand. Architect Albert Van Den Bergh tekende de plannen van het gebedshuis.

Tijdens de laatste zondag van de meimaand, die wel eens de Mariamaand wordt genoemd, nodigde het kerkfabriek en het parochieteam iedereen uit om te komen kijken naar wat er verwezenlijkt was. Na de misviering, die prachtig opgeluisterd werd door het Katharinakoor met Maria-liederen, nam Guy Cornelissens het woord. Met veel trots nodigde hij alle aanwezigen uit om de Maria-hoek te bewonderen. De prachtige muurschilderingen van Maurice De Vocht die in de kapel van de Heuvels waren aangebracht, werden op schitterende wijze op een kleinere schaal aangebracht door Alix Cornelissens, volgens het principe ‘Stencil Art’. Alix is de zoon van de jongste broer van Guy en kleinzoon van Amelia Deelen. Ook het tabernakel en de kruisweg kregen er een plaatsje.

Meer hierover in ons nummer van 10 juni.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder