Bloemenmanden in de straat

Projectmedewerker Axel Baert bij één van de bloemenmanden

Deze zomer hangen er op verschillende plekken in district Berendrecht-Zandvliet-Lillo fleurige bloemenmanden. Projectmedewerker Axel Baert vertelt je er meer over.

“Binnen de stad bestaat het concept al langer, maar in ons district werd dit nog niet toegepast. Omdat het districtsbestuur ook graag meer groen in het straatbeeld ziet, kwamen we op het idee uit om te investeren in deze bloemenmanden. Zo is er ook meer kleur en bloei op locaties die anders moeilijker te vergroenen zijn.”, zegt Axel Baert. “Er zijn voornamelijk prominente locaties gekozen langs de invalswegen, winkelstraten en pleinen in het district waar veel mensen passeren. Zo genieten zoveel mogelijk inwoners van het district van de bloemen.”

“In elke mand zit een mix van geraniums (Pelargonium), kattenkruid (Nepeta) en hangpetunias (Surfinia). Deze soorten hebben naast een hoge kans om te bloeien ook een hoge nectarscore. Hierdoor profiteren bijen en vlinders mee van de bloemenmanden” geeft Baert mee.

“De aannemer zorgt voor de watergift. Hiervoor wordt een speciaal uitgeruste vrachtwagen gebruikt, die met een mechanische ‘arm’ vanop de rijweg tot de plantenbakken reikt. Best de moeite om eens te zien!”

De manden blijven tenminste hangen tot september

foto: district Berendrecht

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder