Lillo Sjacherdorp komt met nieuwe formule op 20 augustus


 
Zondag 20 augustus is het opnieuw “Lillo-Sjacherdorp” meteen de eerste organisatie van Achilles Van der Donck, uitbater van Het Landshuis op de Havenmarkt in Lillo en uitgever van het “Gazetje van Lillo”. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om enkele nieuwigheden in te voeren. Zo zal het Poldermuseum voorwerpen uit hun reserve verkopen. De historische kerk is open en er is unieke een veiling in het Kruitmagazijn. De Antwerpse Stadstrommelaars openen het evenement en verzorgen enkele rondwandelingen.
Het heeft er lang naar uitgezien dat het belangrijkste evenement van Lillo zou verdwijnen. De organisator van vorig jaar had nog een openstaande rekening bij de stad en kreeg geen vergunning om te organiseren. In Achilles Van der Donck werd een waardige opvolger gevonden. Hij kon rekenen op steun van het district Berendrecht, Zandvliet en Lillo en de ervaringen van de familie Van Achtmael die de sjachermarkt 25 jaar organiseerden.
“We kozen ook voor enkele nieuwigheden” zegt Achilles. “In totaal zijn er zo’n 160 standhouders. Dat is hetzelfde aantal dan andere jaren. Daarnaast is er een champagnebar en staan er verschillende eetstandjes langs het parcours. De opening van Lillo-Sjacherdorp gebeurt door de Antwerpse Stadstrommelaars die nadien ook voor ambiance blijven zorgen. Ondanks de renovatiewerken opent het Poldermuseum haar deuren aan een verminderde inkomprijs. Bovendien heeft het Poldermuseum een eigen verkoopstand met voorwerpen uit hun reserve. De voorwerpen worden in de namiddag opnieuw aangevuld. Een buitenkansje voor mensen die op zoek zijn naar echte antieke gebruiksvoorwerpen uit vervlogen tijden”.
Vlot bereikbaar
De kerk, op de Havenmarkt, zal open zijn met een verkoopstand van oude boeken en de Ruilbibliotheek organiseert een uitverkoop. Kris Dockx, de nepburgemeester van Lillo, zal een exclusieve, maar hallucinante, veiling organiseren in het Kruitmagazijn. In de voormiddag om 10 uur en in de namiddag om 15 uur. Een uitgelezen kans voor wie de meest potsierlijke veilingmeester van de Polder aan het werk wil zien. De bereikbaarheid van Lillo zal geen probleem zijn zegt Achilles. “Er wordt op ieder moment voor gezorgd dat Lillo bereikbaar is vanaf de Scheldelaan zowel vanuit het noorden als vanuit het zuiden. Bezoekers worden ten stelligste aangeraden om de Scheldelaan te gebruiken want het op- en afrittencomplex van de Thijsmanstunnel, met de Scheldelaan, is afgesloten”. Voor inwoners van Berendrecht, Zandvliet, Stabroek, Hoevenen, Putte, Kapellen, Kalmthout en verderop is het aan te raden via de Havenweg, de afrit Zandvliet te nemen, en langs BASF, naar Lillo te rijden. De reisweg wordt overal aangeduid met gele bordjes. Verkeer vanuit de Liefkenshoektunnel, zal geen hinder ondervinden en kan op het complex de afrit Scheldelaan nemen. Zij die van Ekeren, of Antwerpen, naar Lillo willen kunnen langs de Noorderlaan en de Oosterweelsteenweg naar de Scheldelaan en zo naar het vestingdorp rijden. Parkeren op de middenberm van de Scheldelaan is mogelijk.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *