Schaal Sels richt toertocht in op zondag 20 augustus

In 2015 besliste de Koninklijke Wielrijdersclub van Merksem (KWCM) om letterlijk en figuurlijk nieuwe wegen in te slaan met Schaal Sels. Zo werden voor het eerst onverharde stroken opgenomen in het parcours. Na de spectaculaire wedstrijd in 2015 kwamen vele vragen van wielerliefhebbers of ze de route zelf ook konden rijden. Vandaar besliste de organisatie om op 21 augustus 2016, exact één week voor de profs, een toertocht in te richten. Ook in 2017 zal de toertocht op de agenda staan, op zondag 20 augustus. Op die manier krijgen recreanten de kans om het parcours, dat door één van de meest gerenommeerde Amerikaanse wielermedia Vélo in 2015 werd uitgeroepen tot “Route of the Year”, zelf te ontdekken.

Voor de toertocht stippelde de Koninklijke Wielrijdersclub van Merksem in 2016 drie routes uit, elk verwijzend naar één cruciaal element uit Schaal Sels: de Polder, de Wind en de Haven. Deze routes zullen ook dit jaar onveranderd blijven. De Poldertocht leidt de deelnemers over een 40 kilometer lange route met onverharde stroken en kasseien en laat ze slingeren door de laatste restanten van de Antwerpse Polder. De route Wind, die 52 kilometer lang is, neemt de deelnemers mee door het prachtige decor van de Nederlandse Polder met de Kreekraksluis en de Brabantse Wal. De wind zal hier ongetwijfeld een extra voor- of tegenstander vormen. De derde en langste tocht stuurt de deelnemers voor een trip van 62 kilometer door de Haven van Antwerpen. Lange rechte wegen langs de Schelde zullen afgewisseld worden met straten langs containers, windturbines en metershoge kranen. Voor de fanatiekelingen is een combinatie van twee of drie tochten uiteraard mogelijk zodat er een maximale afstand van 154 kilometer kan worden afgelegd.
Start en aankomstplaats van de drie routes is voorzien aan café de Sportduif, Solftplaats 6 te Berendrecht. Hier zullen de inschrijvingen plaatsvinden en een drankmogelijkheid worden voorzien. Parkeren kan op een nabijgelegen weiland in de Oude Papenstraat. Inschrijven kan tussen 7u30 en 10u30. Onderweg zullen er bevoorradingen voorzien worden in samenwerking met AA Drink en Vondelmolen. Ook medische hulp en pechverhelping zullen aanwezig zijn, al hebt u deze hopelijk niet nodig. Als beloning wacht u een hapje om terug op krachten te komen aan de aankomst. De prijs bedraagt 10 euro, cash te betalen bij inschrijving. Vooraf inschrijven is mogelijk op toertocht@schaalsels.be. Dit is niet verplicht; u kan ook nog de dag zelf inschrijven, maar het heeft wel als voordeel dat uw inschrijving sneller afgerond kan worden.
U kiest zelf met welk type fiets u komt: racefiets, mountainbike of zelfs veldritfiets. Let op: deelname is volledig op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk voor ongevallen of opgelopen schade tijdens de toertocht.
De organisatie tracht er een traditie van te maken om de zondag voor Schaal Sels de toertocht in te richten.
Info: +32 (0)475/76.95.10. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *