3 Vlaamse kampioenen bij Atletiekclub KAPE


Tijdens het “Kampioenschap van Vlaanderen Cadetten en Scholieren”, in een winderig en door regenbuien geteisterd Brugge ,  haalden drie atleten van Atletiekclub Kapellen (KAPE) een Vlaamse kampioenstitel binnen. Lynn Beck, Heleen Vermeulen en Jenthe Mariën haalden goud in hun discipline, Hilary Udechukwu deed er nog een bronzen medaille bovenop.
7 atleten van de Kapelse club namen deel aan dit “Kampioenschap van Vlaanderen” op in totaal 10 proeven. Met zijn eerste Vlaamse titel zette Yenthe Mariën meteen de toon. Met een sprong van 12 m 58 bij het hinkstapspringen zetten hij een nieuw persoonlijk record neer, goed voor de titel bij de scholieren-jongens én een 3de plaats op de jaarranglijsten. Jonas Vander Avert werd met 3 m 80 bij het polsstokspringen 5de in dezelfde categorie.
Ook met de polsstok – maar dan bij de cadetten-jongens – werd Brent Philips 4de met 3 m 50, opnieuw een verbetering van zijn persoonlijk record. Hij zorgde wel voor (ongewenst) spektakel door – bij één van zijn pogingen – in volle vlucht zijn polsstok te breken. Altijd een heikel én gevaarlijk moment, mét goede afloop echter in zijn geval. Op de 100 m horden zette Brent met 15”62 ook nog een nieuwe besttijd op de tabellen.
Op de 100 m plaatsten zowel Hilary Udechukwu (13”00) bij de cadetten-meisjes, als Lynn Beck (12”40) bij de scholieren-meisjes zich als reekswinnaars voor de finale van dit spurtnummer. Hilary werd daarin 5de met een tijd van 12”87, Lynn 6de met 12”30. Beiden kwamen ook uit op het korte hordennummer. Voor Hilary Udechukwu viel daarbij op de 80 m horden bij de cadetten-meisjes een bronzen medaille uit de kast met 12”25 als tijd. Lynn Beck snelde in een tijd van 13”88 naar de overwinning op de 100 m horden én naar de Vlaamse kampioenstitel bij de scholieren-meisjes. Met 13”86 – nét onder haar tijd in Brugge – blijft ze de jaarranglijst op dit nummer aanvoeren.
Bij de scholieren-meisjes verbeterde Lisa Gotink – als reekswinnaar op de 400 m – met 1’02”00 alweer haar beste prestatie op dit nummer. Heleen Vermeulen sloot het lijstje met KAPE-prestaties af met een derde Vlaamse kampioenstitel voor de Kapelse club. Zij won vlotjes de 2000 m steeple in een tijd van 7’33”90, goed voor goud. Heleen blijft op dit nummer – met meer dan 10 seconden voorsprong op de nummer twee – de absolute Belgische lijstaanvoerder bij de scholieren-meisjes.
Met 3 x goud en brons … en dus vier podiumplaatsen op tien nummers, was het resultaat van de KAPE-deelnemers in Brugge meer dan opvallend. Alle resultaten van deze cadetten en scholieren kan je bekijken op de website van de club: www.ackape.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *