Lenteconcert van de koren Canteclaer

HOEVENEN – Canteclaer is de naam van de haan in de bekende vertelling van Reynaert de Vos. Die kraaide hoogstwaarschijnlijk niet altijd in de juiste toon. Maar dat doen de koorleden van de koren Canteclaer duidelijk wel, want hun Lenteconcert van zaterdag 25 mei was weer helemaal om te genieten.


Nelle Robbens leidde het kinderkoor, en met een kleine bezetting brachten zij toch vijf mooie liedjes, dankzij het enthousiasme van de jongste zangertjes. Zelf vond ik de keuze voor “Meisjes” van Raymond Van Het Groenewoud een beetje een rare keuze voor deze leeftijd.
Het jeugdkoor heeft niet echt een dirigent, maar koorleden Jana en Johan zorgen voor de liedjeskeuze en de uitvoering. Zij blonken hier uit met “Hijo de la luna” en het klonk als een zo goed als professioneel gezelschap.


Het volwassenkoor onder leiding van Dirk Van Onckelen mocht de avond besluiten met een boodschap van liefde met “Love is all” en alle drie de koren samen kwamen als definitief slot nog uit de hoek met het leuke “Opzij, opzij, opzij” van Herman van Veen.


Dan was het woord aan voorzitter Jos van Thillo met een dankwoord voor de begeleiding door Mieke en Nelle op piano, door Viviane op cello en basgitaar en door David op elektrische gitaar. Ook woorden van dank voor de presentator Antonio Jimenez, en bloemen voor de jubilarissen van het koor. 

LW

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *