Leerlingen leren de dode hoek te vermijden

STABROEK/HOEVENEN – Van maandag 27 mei tot vrijdag 31 mei wordt er in de gemeentelijke basisschool De Rekke een verkeersweek georganiseerd.Tijdens deze verkeersweek kwamen er verschillende thema’s rond veilig verkeer aan bod. Zo leerden de jongste kinderen veilig oversteken op het verkeersparcours op de speelplaats. De vierdejaars oefenden dit op straat in, in de rustige wijk achter de school.

In samenwerking met de firma Aertssen uit Stabroek werd er op donderdag 30 mei een initiatie ‘Veilig op de weg/ dode hoek’ gegeven aan de vijfde en zesdejaars. Ward en François van de firma Aertssen kwamen hiervoor een hele dag naar school met een grote vrachtwagen en een bestelbusje.

In samenwerking met de firma Aertssen uit Stabroek werd er een initiatie ‘Veilig op de weg/ dode hoek’

Het programma bestond uit een theoretisch gedeelte met een presentatie in de klas. Aansluitend werd op de speelplaats met een vrachtwagen de theorie omgezet in praktijk. Nadien verwoordde Zita het als volgt: “Ik heb nu geleerd dat ik als fietser altijd RECHTS ACHTER een vrachtwagen moet blijven.”

“Als school zetten we volop in op de plek van de voetganger en fietser in het verkeer. Dergelijke professionele sensibiliseringscampagnes zijn van een grote educatieve waarde om je als jongere op een veilige manier in het verkeer te begeven,” lichtte  meester Axel van het vijfde toe.


Dankzij deze ervaring zullen de leerlingen nooit meer vergeten waar de dode hoeken rond een vrachtwagen zich bevinden.   “De kinderen begrijpen en ervaren nu waarom een vrachtwagenchauffeur zijn  aandacht moet verdelen en houden hier best rekening mee in het verkeer. Samen zorgen we voor een veilige verkeerssituatie.” aldus François van de firma Aertssen.

Tussendoor kwam het gemeentebestuur een kijkje nemen. Ook voor hen is verkeersveiligheid een prioriteit.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *