Leerlingen De Rekke helpen zelf mee aan groene speelplaats

De leerlingen hielpen mee met de plantactie

HOEVENEN – De Gemeentelijke Basisschool De Rekke in Hoevenen heeft een plantdagactie gehouden om 800 plantjes van een haagbeuk te planten op de nieuwe speelplaats. De leerlingen mochten zelf een een plantje in de grond steken, onder begeleiding van vrijwilligers.

Sinds dit jaar heeft de Gemeentelijke Basisschool De Rekke in Hoevenen een nieuw gebouw voor de kleuterschool. Rond het nieuwe gebouw is er een grote, groene speelzone voorzien voor de leerlingen. Op maandag 18 december hield de school een plantdagactie om de groene speelplaats in te richten.”

“Voor onze plantdagactie hebben we de hulp van onze leerlingen ingeschakeld”, zegt Inge Coeckelberghs directrice van De Rekke. “Dat vinden we belangrijk als groene en actieve school. Met de hulp van zes zeer enthousiaste vrijwilligers gingen de kinderen zelf aan de slag. Ze mochten zelf 800 plantjes van een inheemse haagbeuk planten.”

De haag moet voor een verdeling van de speelplaats zorgen. “Het is een gigantisch grote speelplaats waar we verschillende zones willen creëren: rusthoekjes, loop- en speelzones. Verder komt er nog een schuilplaats voor vogeltjes en andere diertjes. Onze “Finn” koestervlinder kreeg nu ook een plekje”.

Finn’s koestervlinder kreeg een mooi plekje

Na de kerstvakantie worden er drie extra spelelementen toegevoegd: een speelkeukentje, een speelauto en speelbuizen met een glijbanen. “In een volgende fasen volgen er nog andere, verschillende speelelementen.” Ook op de andere speelplaats worden extra groene elementen toegevoegd met behoud van het verkeersparcours, speelveldjes en verharding om fietsvaardigheden te oefenen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder