PvdA trekt voor het eerst naar verkiezingen in Stabroek

Yvan Grosjean, Natasja Janssens, Lynn Driesen en David Peatfield

STABROEK – De Partij van de Arbeid (PvdA) zal voor het eerst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Stabroek, in oktober 2024. Dat maakte de partij bekend tijdens een grote bevraging op het Picoloplein. Lynn Driesen zal lijsttrekker zijn.

Lynn Driesen zal lijsttrekker van PvdA in Stabroek zijn

De nieuwe, lokale afdeling van PvdA in Stabroek maakte zich voor het eerst bekend aan het grote publiek met een grote bevraging op het Picoloplein op woensdag 20 december. “Achter de schermen hebben we al vier à vijf jaar hard gewerkt”, zegt Lynn Driesen, de lijsttrekker van de partij.

Doorheen de jaren sprak de nieuwe lokale partij met verschillende actiecomités en verenigingen. PvdA wil nu een plekje in de gemeenteraad. “In een havengemeente waar veel arbeiders aan het werk zijn, zou het gek zijn om als arbeiderspartij niet op te komen. Daarnaast hebben we echt een plek in de gemeenteraad nodig om als partij geïnformeerd te blijven.”

Een delegatie van de linkse partij stond op het Picoloplein met de ‘Grote Bevraging’. “De bevraging is deels nationaal, maar ook specifiek voor de inwoners van Stabroek. De inspraak van de inwoners is één van onze grootste prioriteiten en daar willen we op inzetten.”

Polderpark
Volgens Lynn Driesen is de inspraak van inwoners één van de grootste gebreken bij het huidige gemeentebestuur. “Kijk nu naar het nieuwe bouwproject naast het gemeentehuis. Ze zijn zogezegd trots op een democratisch verkozen project. Maar bij verschillende actiecomités hebben we amper positieve reacties gekregen. De mensen staan niet te springen voor zo’n project.”

Ook in Hoevenen kan het beter, vindt de PvdA. “Daar hebben we met verschillende verenigingen gesproken en we leiden af dat de inwoners zich daar niet gehoord voelen.” Daarnaast wil de partij zich ook inzetten voor voornamelijk sociale zaken.

Spannend
PvdA zal dus met Lynn Driesen als lijsttrekker naar de verkiezingen stappen. David Peatfield en Natasja Janssens volgen achter haar op de lijst. Yvan Grosjean is lijstduwer. “Het zal zeker spannend zijn om als nieuwe lokale partij deel te nemen aan de verkiezingen. Het is allemaal nog nieuw voor ons, maar we hebben een heel sterke ploeg en dat is fantastisch”, sluit Lynn Driesen af.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder