Leer inbraken en brand te vermijden op de BIN-infoavond

BERENDRECHT/ZANDVLIET/LILLO – Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van inbraak en brand? De buurtinformatienetwerken uit het district nodigen je uit op een leerrijke infoavond op donderdag 5 mei in vrijetijdscentrum De Schelde.

Tijdens deze infoavond krijg je advies en tips van experts om inbraak en brand bij je thuis te voorkomen. Kom je met de fiets? Dan kan je deze ter plaatse gratis laten labelen. Breng hiervoor je eID mee. Het label is persoonlijk, onverwijderbaar en een belangrijk hulpmiddel in de strijd tegen diefstal.

Na afloop krijg je een drankje aangeboden en kan je verschillende infostandjes van de brandweer, politie en het hoplr-netwerk bezoeken.

Samenwerking tussen burgers en politie
Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerking tussen buurtbewoners en de lokale politie. Inbraakpogingen of andere verdachte handelingen worden door burgers opgemerkt en gemeld. De politie zorgt voor de opvolging en berichtgeving binnen het BIN.

Door informatie uit te wisselen en burgers te betrekken bij de veiligheid in de buurt vergroot het veiligheidsgevoel en de samenhang in de buurt. Berendrecht-Zandvliet-Lillo telt momenteel 6 buurtinformatienetwerken.

De infoavond vindt plaats op donderdag 5 mei 2022 van 19.15 tot 22.30 uur in Vrijetijdscentrum De Schelde, De Keyserhoeve 66 – gratis.

(©district Berendrecht)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder