Kunstendag voor kinderen in het Suske en Wiske museum

©provincie Antwerpen

KALMTHOUT – Op zondag 19 november vindt de volgende editie van Kunstendag voor Kinderen plaats met als thema ‘topstukken’. Kom naar het Suske en Wiske Museum en ontdek Vandersteens eerste album Rikki en Wiske in Chocowakije.

De avonturen van Rikki en Wiske is het eerste stripverhaal uit de reeks die nadien Suske en Wiske werd. Het verhaal werd vanaf maart 1945 gepubliceerd in de krant De Nieuwe Standaard, in 240 zwart-wit stroken. Elke dag verscheen er één strookje, waarbij de lezer aan het eind van elke aflevering nieuwsgierig werd gemaakt naar het vervolg. Tijdens Kunstendag voor Kinderen ga je zelf aan de slag met enkele van deze strookjes. Je verzamelt die na het beantwoorden van leuke vragen uit Rikki en Wiske in Chocowakije. Zo ontdek je, net als kinderen vroeger, Willy Vandersteens allereerste album!

Kunstendag voor Kinderen is gratis en hoef je niet te reserveren. Wil je deze dag combineren met de Striptoer? Dat kan, maar deze dien je wél te reserveren op www.suskeenwiskemuseum.be  De striptoer is betalend en start op vaste uren: 10u, 12u30 en 15u.

Adres: Beauvoislaan 98 te Kalmthout – van 10 tot 17 uur.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *