4de en laatste editie Winterroutes

Een sfeerbeeld van één van de Winterroutes

Dit jaar zullen Bjorn Van Endert (18j) en Thimo Geven (15j) uit Wuustwezel voor het vierde jaar oprij hun Winterroutes organiseren doorheen de straten van Wuustwezel, Essen en Kalmthout.

Vorige drie edities werden de winterroutes afgelegd met de fiets en een fietskar die zij helemaal versierde met licht, dit jaar nemen zij een stap groter en zijn ze bezig met een wagen te lassen op een aanhangwagen die dan voortgetrokken wordt door een auto.

Ontstaan
“De winterroutes zijn ontstaan in november 2020 tijdens corona, wij wilde iets organiseren om toch nog wat sfeer en gezelligheid in de donkere dagen te brengen en toen kwamen wij op het gedacht om met onze fiets volledig versierd doorheen de straten van enkele gemeenten te rijden en alle verlichte huizen en voortuinen te fotograferen. Het tweede jaar hadden wij onze fietskar bij die we ook volledig hadden versierd en waar we dan op enkele plaatsen een stop mee organiseerde waar de mensen een warme chocomelk of koffie konden krijgen”, zegt Bjorn.

een gezellige tussenstop

“Vorig jaar kwamen we dan op het gedacht om van onze fiets met fietskar een kleine lichtwagen te maken volledig uit hout en die te bekleden met licht, we hadden toen een slee met rendieren gemaakt. Hiermee hebben we ook met de lichtstoet in Wuustwezel mee gereden. Het concept was hetzelfde we legde met onze fiets een route af doorheen enkele gemeenten met opnieuw enkele haltes waar de mensen een warme chocomelk of koffie voor één euro kregen”, aldus Thimo.

4de editie
“Dit jaar zijn weer terug met onze winterroutes, dit jaar voor onze vierde editie hebben we besloten om niet meer met de fiets en fietskar rond te gaan, maar om een grote lichtwagen te bouwen op een aanhangwagen die dan vervolgens doorheen de straten van Wuustwezel, Essen en Kalmthout zal voortgetrokken worden. Zoals afgelopen jaren organiseren wij opnieuw enkele haltes waar de mensen onze wagen rustig kunnen bezichtigen en waar ze een warme chocomelk of glühwein kunnen krijgen voor één euro. Onze wagen wordt dit jaar een Apré Ski wagen met een skihut op de gebergte en een skiër die van de gebergte rolt, de wagen wordt 4 meter lang, 2,5 meter breed en 3 meter hoog (hoogste top”, zeggen de organisatoren.

De wagen is volledig uit ijzer gelast en afgewerkt met issimo waar dan de duizenden lichtjes op gemonteerd zullen worden.

Route
Op zaterdag 09 december rijden ze doorheen Wuustwezel, zaterdag 23 december doorheen Essen en op zaterdag 30 december rijden ze doorheen Kalmthout.

Laatste editie
“In overleg, samen met Thimo Geven (mede organisator), hebben wij besloten om onze Winterroutes dit jaar aan hun laatste editie te laten doorgaan. Vanwege het vele werk, tijd en te weinig medewerkers hebben we besloten om dit project te beëindigen, we hebben er al drie prachtige edities opzitten en zullen van onze laatste editie ook een prachtige editie maken!” geeft Bjorn mee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *