Kunstacademie Noord toont creativiteit en talent van jonge kunstenaars

De afgestudeerden kregen een diploma en een tas met leuke gadgets

STABROEK – De jaarlijkse proclamatie van de Kunstacademie Noord in ’t Heuveltje te Stabroek is altijd een hoogtepunt voor zowel de laatstejaars leerlingen als hun leerkrachten. De proclamatie vond  plaats op zondag 23 juni aan de Waterstraat te Stabroek.  De lokalen werden versierd met kunstwerken van de jonge kunstenaars. 

Directeur Koen De Roovere had lovende woorden voor het werk van de leerlingen en voor de inzet van de leerkrachten Jonas, Louise en Cassy.  De ouders werden bedankt voor de ondersteuning die zij hun kinderen geven, zodat zij zich creatief kunnen ontplooien.

6 talentjes studeerden af en kregen een diploma. “We hopen dat de kinderen hun creativiteit verder zetten. Dit is slechts het begin van jullie artistieke carrière,” benadrukte de directeur. “Blijf experimenteren, blijf creëren, en blijf geloven in jullie talent.”

Academie Noord ’t Heuveltje,  maakt je wegwijs in de beeldende kunsten. Tijdens de proclamatie toonden de jonge kunstenaars uiteenlopende vormen van kunst. Je had werkjes in klei,  potlood, penseel, lijm, knipwerk … kortom een brede waaier aan creaties waarvan de bezoekers konden genieten.

De toekomst van de kunst in Stabroek en daarbuiten ziet er dankzij deze getalenteerde jongeren veelbelovend uit.

Inschrijvingen
In de Academie aan de Waterstraat,  kunnen jongeren terecht vanaf 6 tot 11 jaar. Zij krijgen 2 uur les op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag.  De kinderen en jongeren stromen in op leeftijd en volgen zo les bij leeftijdsgenoten. Nadien hebben ze de mogelijkheid om verder te gaan naar de derde graad beeldatelier in de hoofdschool in Antverpia in de Brasschaatse wijk Mariaburg.

 Academie Noord, bekend om haar uitgebreide aanbod aan kunstopleidingen, biedt cursussen in beeldende kunst, muziek, dans, en theater.  Info:  www.stabroek.be of via https://academie-noord.be/portal/inschrijven – Info: www.academie-noord.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *