Auteur en illustratrice Annemie  Berebrouckx lanceert op Jules Vriendjesdag nieuwste boek.

Annemie Berebrouckx met haar jongste boek. 

Jules krijgt er een broertje of zusje bij

EKEREN –  De Jules Vriendjesdag is een festivalletje op maat van het hele gezin. In een zonovergoten Hof De Bist konden zondag 23 juni kinderen, maar ook hun ouders en grootouders genieten van allerlei activiteiten die allemaal rond het boekenfiguurtje Jules draaiden. Auteur en illustratrice Annemie  Berebrouckx maakte van de gelegenheid gebruik haar nieuwste Jules wordt grote broer voor te stellen.

Annemie Berebrouckx tijdens de fotosessie. Links haar echtgenoot Bert Degrande.

Jules Vriendjesdag wordt om de twee jaar georganiseerd en kon ook nu weer rekenen op meer dan 2.000 bezoekers. Er was dan ook heel wat te doen. Alles draaide rond kinderen. Er werd uitgekeken naar de verhaaltjes die Annemie met vuur vertelde en naar de poppenkast van het gezelschap Alles loopt op rolletjes. Alle voorstelling en ook de voorleessessies waren in geen tijd volgeboekt.
Er heerste een echte kermissfeer met een ouderwetse draaimolen, volksspelen, springkastelen en een Jules zoektocht. Honger en dorst hoefde men niet te lijden.

Jules in het poppentheater Alles loopt op rolletjes.

Vele animatie speciaal voor kinderen, waaronder een ouderwetse draaimolen.

Kinderen maken kennis met oude volksspelen.

De wereld rond
Jules is een figuurtje bedacht door de Ekerse schrijfster en illustratrice Annemie Berebrouckx (53). Haar boeken voor kleuters van 3 en 4 + gaan intussen de wereldrond. Al op de lagere school versierde Annemie haar werkschriftjes met tekeningen. In 1991 studeerde ze af aan het Sint-Lucaspaviljoen in Antwerpen, waar ze de richting toegepaste grafiek en illustratie volgde. Samen met haar echtgenoot Gert Degrande beheren ze het grafisch bureau De Witlofcompagnie.

Tijdens Jules Vriendjesdag lanceerde Annemie haar nieuwste boek Jules wordt grote broer. Jules krijgt er een broertjes of zusje bij. Hij weet niet hoe hij zich daarbij moet voelen. “Hoe is het om grote broer te zijn”, vraagt hij zich af? De auteur plaats zich moeiteloos in de leefwereld van de peuters en de kleuters en weet hen met tekst en beeld te boeien.

Mamie
Jules wordt uitgegeven door Mamie. “Wij zijn een kleine en onafhankelijke uitgeverij van kinderenboeken”, zegt Annemie Berebrouckx. “Mijn man Gert Degrande en ik zijn de oprichters van  het grafisch bureau De Witlofcompagnie. Gert is vormgever van boeken, zowel kinder- als prentenboeken als fictie en non-fictie voor volwassenen.

Jules wordt grote broer en alle andere werken van Annemie Berebrouckx zijn verkrijgbaar in de boekhandel.

(foto’s mw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *