Krasse klassiekers, sportieve klasbakken, een zeldzame bolide en ook minder blitse wagens op 2de Heidelandrally

v.l.n.r. : Eric De Corte, lid Rotaryclub Antwerpen – Heideland en vrijwillige deelnemer aan reizen met U/TURN, Joris Breugelmans, clubvoorzitter Rotary Antwerpen – Heideland; Julie Dierckx, communicatieverantwoordelijke U/TURN en Hilde Bruyninckx, deelnemer (met een beperking)

KALMTHOUT – Een ongewone drukte zondagochtend op de parking van Garage Meeusen te Kalmthout. Het gekende huismerk verbroederde volop met gerij van divers pluimage. Krasse klassiekers, sportieve klasbakken, een zeldzame bolide en ook minder blitse wagens voerden niet minder dan zestig rallyteams ten tonele. Een korte briefing, een smakelijk ontbijt en een tot in detail uitgewerkt ‘road-boek’ zorgden voor de goede ambiance bij de start van de 2de Heidelandrally.

Onder een stralende zon toerden ze even later, zoekend en speurend, langs de mooiste plekjes en op de smalste dijken van Zeeland. Bij de finish in de Mastenhoeve te Kapellen werden rond de barbecue heel wat ervaringen uitgewisseld.

Na de prijsuitreiking was het dan tijd voor de bekendmaking van de opbrengst van dit fundraising event. Rallycoördinator Paul Crepain en clubvoorzitter Joris Breugelmans waren zichtbaar opgetogen: Rotary Antwerpen – Heideland zal dankzij deze 2de Heidelandrally niet minder dan 25.000 euro kunnen besteden aan de sociale doelen die de club steunt. Als afsluiter van een geslaagde dag ontving de organisatie U/TURN alvast een cheque van 12.000 euro. Een nieuwe alle-terrein-rolwagen is niet langer een droom.

U/TURN organiseert avontuurlijke tochten voor mensen met een beperking, in binnen- en buitenland. Begeleid door vrijwilligers (die hun reis zelf betalen), verleggen de deelnemers hun grenzen. Ondanks hun beperking doen ze dingen die ze voorheen nooit voor mogelijk achtten. Via aanvaarding en revalidatie toont U/TURN hen zo een weg naar betere (her)integratie in de samenleving.

Nog deze maand start de club met de voorbereiding van … de 3de Heidelandrally in 2024!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *