Klokken op zolder

KAPELLEN – Heel wat mensen hebben uurwerken, hangklokken, horloges, staande klokken, … in huis waar ze zelf de waarde niet van kennen. Tijdens ‘Klokken op zolder’ kan je op zaterdag 27en zondag 28 april telkens tussen 14.00 en 17.00 uur je uurwerken gratis laten schatten door experts in het Erfgoedcentrum Hoeve Van Paesschen, Van Paesschendreef 3 (nabij het Marktplein).

Je kan je hiervoor inschrijven via de website van de gemeente Kapellen.Klokken op zolder is een onderdeel van de opening van het toeristisch seizoen van Kapellen. Tijdens dit weekend kan je in het Erfgoedcentrum ook de Smoldersklok bezoeken onder begeleiding van een gids.
In EXPOG vertellen de gidsen je dan weer de bijzondere verhalen achter een aantal curieuze Oosterse klokken die er worden tentoongesteld.
En medewerkers van volkssterrenwacht Urania nemen je mee op ruimtereis in een mobiel planetarium met een 360°-projectie. Al deze activiteiten vinden plaats tussen 10.00 en 17.00 uur en zijn gratis.De sessies van het echte sterrenkijken op zaterdagavond zijn helaas allemaal volzet. Je kan je hiervoor nog wel aanmelden op de reservelijst via de webwinkel van de gemeente.

©gemeente Kapellen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *