Barnyard Bigband viert vijfjarig bestaan in zaal Lux te Kapellen

ESSEN/KAPELLEN – Op zaterdag 11 mei 2024 viert Barnyard Bigband zijn vijfjarige bestaan in zaal Lux te Kapellen. Samen met klepper Brussels Jazz Orchestra presenteert de bigband ‘Footnote & Footprint’, een selectie uit het omvangrijke repertoire van beide bands.

In april 2019 speelde de toen pas opgerichte Barnyard Bigband zijn allereerste concert. Vijf jaar later heeft de band zijn wilskracht en doorzettingsvermogen bewezen. Met de nodige flexibiliteit pasten de bandleden zich aan tijdens de coronapandemie en na een dirigentenwissel. Ze zijn helemaal klaar voor hun feestjaar dat ze willen inzetten samen met een klepper van formaat: Brussels Jazz Orchestra. ‘Nadat Barnyard Bigband in 2022 al voor vuurwerk zorgde op BJO’s bigband workshop ‘Fire Up That Big Band!’, viert de band samen met ons dit jaar zijn 5e verjaardag. Het wordt een muzikale reis van passie en gedrevenheid.’, zegt Frank Vaganée, artistiek leider van BJO.

Barnyard Bigband en Brussels Jazz Orchestra komen elkaar voor het eerst tegen in april 2022 op het project ‘Fire Up That Big Band!’. Het educatieve project van BJO waarbij zij knowhow en ervaring delen, doet Barnyard Bigband zichzelf opnieuw heruitvinden na een lange pauze als gevolg van verschillende lockdowns. Vol enthousiasme en met bergen inspiratie speelt de band nog datzelfde jaar maar liefst vijf volwaardige concerten met telkens een andere setlist, goed voor zowat acht uur bruisende live muziek.
De basisbezetting van het intussen ruim 30-jarige Brussels Jazz Orchestra is die van een traditionele bigband, maar kan wijzigen afhankelijk van het te spelen repertoire. De vier oprichters van BJO (Marc Godfroid, Serge Plume, Bo van der Werf en Frank Vaganée) startten in 1993 de band vanuit het idee om kwalitatieve muziek te brengen die de jazzstijl in zich draagt. En de weg vooruit betekende op termijn ook het uitbouwen van een eigen repertoire in al zijn verscheidenheid.

Robrecht Lasoen stuurt sinds oktober 2023 het orkest aan en bezorgt de bandleden een stevige uitdaging met nieuwe nummers. Het verjaardagsconcert op 11 mei 2024 in zaal Lux in Kapellen wordt een bloemlezing uit het omvangrijke repertoire in het jazzlandschap. ‘Deze avond is een mooi voorbeeld van waar het voor ons écht over gaat: muziek maximaal uitdragen. Mekaar inspireren en bestuiven.’, voegt Vaganée er nog aan toe.

zaal Lux, Marktplein 1, 2950 Kapellen aanvang om 20u – Tickets kosten 23 euro, inclusief reservatiekost. Je kan die reserveren via ticketlink van de cultuurdienst van Kapellen.

Info: Barnyard Bigband, Velodreef 131, 2910 Essen, 0475 24 59 57 of info@barnyardbigband.be.

©Jokko

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *