Kledinginzameling voor Warmste Week

STABROEK/HOEVENEN/PUTTE – December is een maand waar vele van ons naar uitkijken. Drukke periodes maar zo gezellig. De kerstboom zetten, overal lichtjes in de straten, kerst inkopen doen, samen feesten, gezellig bij elkaar zijn en genieten van kleine dingen!

“Door Corona zal ook december jammer genoeg een andere invulling krijgen. Bovenop het feit dat veel mensen eenzaam zijn zonder hun naasten is het voor vele mensen ook budgettair niet gemakkelijk. Sinterklaas, kerst en Nieuwjaar zijn serieuze happen uit de budgetten en dit treft meer mensen dan wij denken. De huidige crisis heeft hier ook nog een extra weerslag op.  Veel mensen kunnen hun beroep niet uitoefenen, zijn op werkloosheid gezet en met het gevolg dat dit een serieuze impact heeft op de inkomsten. Deze problemen worden zichtbaarder met de dag” zegt schepen Veerle Nonneman.

“In aanloop van de komst van Sinterklaas hebben wij de Stabroekse Mama’s voor Mama’s al een mooie speelgoedactie op poten gezet. We organiseerde een coronaproeve inzameling van speelgoed en verkochten het speelgoed dat we binnen kregen aan 1 euro per stuk. Dit om iedereen de kans te geven iets mooi te kopen voor deze toch wel magische dagen. De opbrengst van deze actie ‘het mooie bedrag van 1712 euro’ schonken wij aan Rode Neuzendag” aldus Veerle, drijvende kracht achter Mama’s voor Mama’s.

“Na dit mooie initiatief blijven de vragen van donaties binnen komen. Deze keer zijn de pijlers gericht op kledij. Daarom willen wij in samenwerking met de basisschool de Rekke een inzameling organiseren voor kleding tijdens de laatste week van het school voor de kerstvakantie start”.
Kledij kan binnengebracht worden in GBS De Rekke in Hoevenen, elke dag tussen 8u en 16u en woensdag van 18u tot 20u.

De kledingverkoop zal doorgaan in de refter van GBS De Rekke op zaterdag 19/12 van 9.00 tot 16.00 u en zondag 20/12 van 9.00 tot 13.00 uur. Per kledingstuk wordt er 1 euro gevraagd en de opbrengst wordt integraal aan De Warmste Week geschonken.

“Wij nodigen dan ook heel graag iedereen uit om een kijkje te komen nemen. Tweedehands en vintage zijn weer helemaal in! En vergeet niet u steunt er het goede doel mee.
Omdat wij corona proef werken, vragen wij om even een seintje te geven wanneer u wil komen. Dit voor het inzamelen maar ook om te komen winkelen. Zo kunnen wij een goede planning maken en vermijden wij samenscholingen”, geeft de organisatie mee.

Voor een afspraak kan u contact opnemen via volgende kanalen: Veerle Nonneman – 0491 99 28 58    –  veerle.nonneman@stabroek.be of via Facebook
Wij hopen op een goede verkoop en opbrengst!

Samen gaan we voor een warm Stabroek!

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *