Kindergansrijden in Ekeren: De Verhaegens oppermachtig!

-Kindergans-2016-De-Lustige-Gans
 
 
Koning-Sven-met-de-kinder-koningen-Nils-en-Lars-Verhaegen
Zondag 27 augustus werd het nieuwe ganzenjaar van De Lustige Gans ingezet in Ekeren met het kindergansrijden. Kort na de middag werden de kinderkoningen van vorig jaar, Axel Derden en Nette Moons,  uitgehaald bij de clan Kanora,  te Mariaburg. Veel volk was mee om een stevige pint of cava te nuttigen. Dan ging het richting Waterstraat, achter De Geesten,  waar er voor de jongsten snoepjes aan de galg werd gehangen om een eerste proefrit als ganzenrijder te maken.
De eerste reeks startte rond 14.30 uur. Dit was voor de kinderen tot 11 jaar. Onder een zinderende hitte reden meer dan 10 kinderen onder een gans door waar geen net aan hing. Na een uurtje sleuren aan de ganzennek wist Niels Verhaegen de kop van het dier te bemachtigen.  Fier als een koning kreeg hij de mantel en kroon overhandigd.
Omdat de hitte niet te harden was kregen alle kinderen tijdens het rijden voldoende water voorgeschoteld. Een tweede gans, gehuld in een net, werd naar boven  gehangen. 12 jongeren zette zich in de startblokken om een kans te maken voor een jaar kinderkoning te worden. Nette moest haar kroon en mantel afgeven en het werd een spannende strijd! Na een uur stevig sleuren werd de preut van het net gescheiden. Meerdere malen konden de kinderen aan de blote nek sleuren. Uiteindelijk was het Lars Verhaegen, broer van Niels, die met de kop naar huis mocht gaan.
De fiere vader van de zonen Verhaegen kon er spijtig genoeg nie tbij zijn. Hij volgde alles via sociale media uit zijn ziekenhuisbed…  Snel snel brachten Niels en Lars, getooid in mantel en kroon , een bezoekje aan hun vader in de kliniek. Net op tijd waren ze terug om met bijna 100 mensen aan te schuiven voor het kippenfestijn.
Ondertussen werd de loting gehouden van het prinskesrijden, het gansrijden voor reserveruiters, dat doorgaat op 1 oktober 2016 op de terreinen van de scouts in de Waterstraat.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder