Gesplitste overname concessie Delwaidedok door Mexico Natie en Handico

Haven-Delwaidedok-en-truckstation-003

Vanaf volgend jaar geen reuzen containerschepen meer in Delwaidedok

Vanaf 1 september nemen Mexico Natie en Handico elk voor hun deel de concessie van DP World aan het Delwaidedok over. Mexico Natie neemt de voorkant voor haar rekening, waar ze haar stevedoring activiteiten zal transfereren. Daarnaast neemt Mexico Natie ook de CFS-activiteiten (Container Freight Station) op de rechteroever van DP World mee over, waardoor de tewerkstelling gewaarborgd blijft. Handico heeft van het Havenbedrijf de toestemming gekregen om op het achterste gedeelte van de voormalige concessie separaat haar activiteiten te mogen uitbaten, zijnde opslag en herstel van containers.
Marc Ivens, Bestuurder van Mexico Natie nv:
“Door de overname van de concessie aan het Delwaidedok kan Mexico Natie verder werken aan de uitbouw van de firma. De overname van de CFS-activiteiten betekenen een aanzienlijke stap in de richting van groei en ontwikkeling. Verder biedt deze ruimte tal van nieuwe mogelijkheden en diverse uitdagingen. Mexico Natie is zeer trots op deze realisatie.”
Vincent Maldague, MD van Handico International nv:
“We zijn erg blij met deze nieuwe concessie, die ons zal toelaten om een schaalvergroting toe te passen. Dankzij de samenwerkingsovereenkomst met Mexico Natie wordt nu immers ook een aan- en aflevering per lichter via hun concessie mogelijk.”
Rob Harrison, CEO van DP World Antwerp:
“Dankzij de gedeelde overdracht van de concessie aan Mexico Natie en Handico kan DP World Antwerp zich beter concentreren op de verdere uitbouw van de diepzee-activiteiten op linkeroever.”   
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder