Juf Anne in de bloemetjes gezet

STABROEK – Na 39 jaar trouwe dienst gaat juffrouw Anne De Smedt van de Stabroekse Sint-Catharinaschool met pensioen. 27 jaar ontfermde ze zich over de 3-jarigen in de eerste kleuterklas, en 12 jaar was ze zorgleerkracht. Op donderdag 24 juni werd ze extra in de bloemetjes gezet en dat kan je in haar geval letterlijk nemen. Anne moest van haar collega’s plaatsnemen op een echte troon en alle kleuters gaven haar een bloem. Nog voor de schoolpoort openging stonden er al vele ouders met hun kindjes te wachten. 

Toen de schoolbel luidde, ging het bonte gezelschap naar de turnzaal. Daar moest juffrouw Anne enkele opdrachtjes doen, opgesteld door de kleuterjuffen. De kleuters zongen liedjes en dit in het gezelschap van een beer die alles in het oog hield. Juf Anne moest raden wie er in het pak zat. Ze had in de verste verte geen vermoeden en schrok enorm toen haar eigen dochter Jolien tevoorschijn kwam.

“In al die jaren is er toch wel veel veranderd. De kinderen spelen niet veel meer buiten, zijn erg handig met ipad, laptops en zelfs andere media met als gevolg dat het invloed heeft op hun motoriek. De laatste jaren moet ik de kinderen op dat gebied wel wat bijwerken. Maar het fijne is dat kleuters altijd zichzelf blijven.” vertelt Anne. Ze gaat nu genieten van wat rust, maar dat is in haar geval relatief. Met een grote tuin, veel dieren en een nestje puppy’s dat ze gaat grootbrengen zal ze haar handen meer dan vol hebben. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.